FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za srijedu, 23. ožujka

Autor: nles
ZAGREB, 23. ožujka 2011. (Hina) - Objavljujemo Najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska, za srijedu, 23. ožujka.

ZAGREB - Ustavni sud će na sjednici raspravljati o prijedlogu za pokretanje postupka za ocjenu suglasnosti s Ustavom postupka donošenja zakona o pomilovanju i prijedloga ocjene ustavnosti zakona o izmjenama i dopunama zakonu o pravu na pristup informacijama. Ustavni sud razmotrit će izvješće o ustavnopravno neprihvatljivim učincima pročišćenih tekstova Ustava, ustavnih zakona, zakona i drugih propisa i općih akata (10 sati, Varšavska 3).

SISAK - Ministarstvo pravosuđa i program UNDP-a u Hrvatskoj nastavljaju s projektom podrške žrtvama i svjedocima na hrvatskim sudovima. U Sisku će biti otvoren peti ured za podršku žrtvama i svjedocima koji će otvoriti sudac Vrhovnog suda Branko Hrvatin, a nazočna će, među ostalim, biti i koordinatorica UN-a i stalna predstavnica UNDP-a u Hrvatskoj Louisa Vinton (13 sati).

ZAGREB - O energetskoj politici SDP-a bit će govora na konferenciji za novinare potpredsjednika Kluba zastupnika SDP-a Slavka Linića i saborske zastupnice SDP-a Mirela Holy (11 sati, Iblerov trg 9).

ZAGREB - UNICEF će predstaviti rezultate istraživanja o elektroničkom nasilju i utjecaju suvremenih tehnologija na svakodnevni život djece te stručnu raspravu o toj temi (10,30 sati, Hrvatski telekom, Savska 32).

ZAGREB - "Klima za vas" - tema je skupa kojim će Državni hidrometeorološki zavod obilježiti Svjetski meteorološki dan i Svjetski dan voda. Stručnjaci će govoriti o klimatskim promjenama u svijetu i Hrvatskoj te o obnovljivim izvorima energije (10 sati, Starogradska vijećnica, Ćirilometodska 5).

ZAGREB - U povodu Dana hrvatskog jezika Institut za hrvatski jezik i jezikoslovlje predstavit će četiri svoja izdanja - Rasprave Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje br. 34 i 35, te knjige "Jezični savjeti" i "Sintaksa padeža" (18 sati, Novinarski dom, Perkovčeva 2).

ZAGREB - "Prirodne znanosti i frankofonija - iskustva PMF-a", naziv je okruglog stola na kojemu će biti govora o programima stipendiranja koje studentima omogućuju visokoškolske ustanove u Francuskoj, Kanadi i ostalim zemljama članicama Sveučilišne agencije za frankofoniju. Uz profesore te rektora zagrebačkog Sveučilišta Aleksu Bjeliša, očekuju se i francuski veleposlanik u Hrvatskoj Jerome Pasquier te kanadski veleposlanik Edwin Loughlin te drugi (10 sati, PMF, Horvatovac 102a).

ZAGREB - Nacionalna i sveučilišna knjižnica predstavit će digitalni akademski repozitorij, tj. izbor digitaliziranih starih doktorskih disertacija te podatke o autorima. Nazočit će rektor Sveučilišta u Zagrebu prof. Aleksa Bjeliš (19 sati, Ulica Hrvatske bratske zajednice 4).

ZAGREB - Matica hrvatska predstavit će knjigu Viktora Žmegača "Prošlost i budućnost 20. stoljeća". Govorit će August Kovačec, Marko Grčić, Krešimir Nemec i autor (13 sati, Strossmayerov trg 4).

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

Ujutro: Milka Ćurković

Popodne: Neven Leskovar

Navečer: Srebrenka Parlov

Telefon: 01/48-08-600

Telefaks: 01/48-08-822

E-mail: hina@hina.hr

(Hina) xmt ymć/yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙