FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za srijedu, 30. ožujka

Autor: mbuj
ZAGREB, 29. ožujka 2011. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za srijedu, 30. ožujka:

SPLIT - Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović obići će u Splitu Međunarodni sajam vojne opreme "Jadranska vojna i zrakoplovna izložba i konferencija" ASDA (10,30 sati, Spaladium Arena, Zrinsko-frankopanska 211). Nakon toga predsjednik Josipović nazočit će svečanosti otvaranja Konferencije Cisco Expo. Predviđeno je obraćanje Predsjednika Republike (13 sati, Hotel "Le Meridien Lav", Grljevačka 2A). Predsjednik Josipović nazočit će svečanoj izvanrednoj sjednici Fakultetskog vijeća Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Splitu (17,15 sati, Šoltanska 2).

Predviđeno je obraćanje Predsjednika Republike.

ZAGREB - U povodu 20 godina od pogibije prve žrtve u Domovinskom ratu hrvatskog redarstvenika Josipa Jovića i "Akcije Plitvice - Krvavi Uskrs 1991." Ministarstvo unutarnjih poslova predstavit će monografiju "Hrvatska policija u Domovinskom ratu". Monografiju će predstaviti ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko i recenzenti mr. Dražen Vitez, general pukovnik Marijan Mareković, dr. Ante Nazor i prof. dr. Miroslav Akmadža (19 sati, Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu, Ulica Hrvatske bratske zajednice 4).

ZAGREB - Sjednica Ustavnog suda RH. Na dnevnom redu sjednice su prijedlozi za pokretanje postupaka za ocjenu suglasnosti s Ustavom Zakona o poljoprivrednom zemljištu i Zakona o potvrđivanju Sjevernoatlantskog ugovora te prijedlog za postupak odobrenja za pokretanje kaznenog postupka protiv predsjednika Republike (10 sati, dvorana Suda, Varšavska 3).

ZAGREB - Rektor Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. Aleksa Bjeliš na konferenciji za novinare izvijestit će o odluci Senata o kvotama i participacijama studenata u troškovima studiranja za upis u 1. godinu preddiplomskih i integriranih studija na Sveučilištu u Zagrebu u akademskoj godini 2011./2012. Rektor i prorektori izvijestit će i o ostalim temama koje su članovi Senata razmatrali na 10. izvanrednoj sjednici Senata Sveučilišta u Zagrebu u akademskoj godini 2010./2011. (10,30 sati, mala vijećnica Rektorata Sveučilišta u Zagrebu, Trg maršala Tita 14).

KRAPINA - Sporazum o suradnji i zajedničkom političkom djelovanju Hrvatske socijalno-liberalne stranke (HSLS) i Zagorske demokratske stranke (ZDS) potpisat će u Krapini predsjednik HSLS-a Darinko Kosor i predsjednik ZDS-a Stanko Belina. Nakon potpisivanja Sporazuma bit će održana i konferencija za novinare (11 sati, Pučko otvoreno učilište, Šetalište hrvatskog narodnog preporoda 13).

ZAGREB - Dvadeseta godišnjica od pogibije prve žrtve Domovinskog rata redarstvenika Josipa Jovića na "krvavi Uskrs" obilježava se 31. ožujka, a tadašnji zapovjednik akcije 1991. na Plitvicama, general Josip Lucić tim je povodom u razgovoru za Hinu istaknuo kako je vrijednost tih događanja današnja slobodna i sigurna Republika Hrvatska izborena u Domovinskom ratu (dužina teksta oko 5600 znakova).

ZAGREB - Sve je spremno za Popis stanovništva, kućanstava i stanova, najveće statističko istraživanje na području Republike Hrvatske, koje će se ove godine provesti od 1. do 28. travnja. U Državnom zavodu za statistiku (DZS) navode da će se Popis stanovništva provesti prema stanju na dan 31. ožujka u 24 sata, a građani će odgovarati na 45 pitanja, među kojima i na nekoliko novih u odnosu na popis 2001. Tako će se ove godine tražiti OIB ili broj osobne iskaznice, namjera prisutnosti ili odsutnosti iz mjesta popisa, a pitanja će obuhvatiti i informatičku pismenost te pripadnost bračnim, izvanbračnim ili istospolnim zajednicama (cijeli tematski tekst je dužine oko 3000 znakova).

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

ujutro - Jasna Nahtigal Lazarić

poslijepodne - Milka Ćurković

navečer - Neven Leskovar

telefon: 01/48-08-600

telefaks: 01/48-08-822

e-mail: hina@hina.hr

(Hina) xbma yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙