FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Splitski sajam oružja u kalendaru svjetskih vojnih izložbi

Autor: pgas
SPLIT, 1. travnja 2011. (Hina) - Međunarodni sajam "Jadranska vojna i zrakoplovna izložba i konferencija – ASDA", koji se prvi put u splitskoj Spaladium areni održao od 29. do 31. ožujka ove godine, uvršten je u kalendar svjetskih vojnih izložbi i ubuduće će se održavati svake dvije godine, izjavio je danas novinarima u Splitu državni tajnik u Ministarstvu obrane Mate Raboteg.

Već za sljedeći sajam, 2013. godine, vjerojatno će se izložbeni prostor iz Spaladium arene proširiti i na prostor pomorske baze Lora, dodao je.

Odgovarajući na novinarska pitanja Raboteg je kazao da Hrvatska trenutačno, zbog teške ekonomske situacije ne može razmišljati o kupovini zamjenskih vojnih zrakoplova.

"Mi nećemo sada ulaziti u nabavku zamjenskih zrakoplova", rekao je Raboteg.

Po njegovim riječima za vrijeme trodnevnog međunarodnog sajma u Splitu bilo je neformalnih razgovora i ponuda u vezi s nabavkom vojnih zrakoplova, te je Hrvatska prikupila te neformalne ponude i pokazatelje cijena, ali odluka o tomu neće biti donesena naprečac, s obzirom na to u kakvoj se ekonomskoj situaciji nalazimo.

Raboteg je kazao da neki proizvođači vojnih zrakoplova nudeći Hrvatskoj svoje zrakoplove "nastoje ostati u igri za kasnije razdoblje kad se o tomu bude ozbiljno razmišljalo".

Državni tajnik u Ministarstvu obrane Mate Raboteg danas je zajedno s Justinom Webbom, ravnateljem specijalizirane američke tvrtke "TNT Propdiction Inc.", koja je organizator međunarodnog sajma vojne opreme, predao donaciju od 22.400 kuna Domu za nezbrinutu djecu "Maestral" u Splitu. Ta su sredstva prikupljena od ulaznica posjetitelja trodnevne međunarodne izložbe vojne opreme, a darivana su tom dječjem domu na prijedlog Hrvatske ratne mornarice (HRM).

(Hina) xpgas ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙