FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ZV: zatvorena četiri sajma

Autor: tper
ZAGREB, 9. travnja 2011. (Hina) - Na Zagrebačkom velesajmu (ZV) večeras su zatvorena četiri specijalizirana međunarodna sajma - gospodarskih vozila, prometa, logistike i prateće industrije "Zagreb transport show", graditeljstva i opremanja "Graditeljstvo", sajam "Obrtništvo" te sajam grijanja, hlađenja, klimatizacije i obrade pitkih voda "Interklima".

Na sajmovima koji su trajali od 5. do 9. travnja predstavio se 451 izlagač iz 23 zemlje.

U sklopu sajmova održan je bogat stručno popratni program. Tako je u sklopu sajma Obrtništva održan Obrtnički forum na temu suzbijanja neregistrirane djelatnosti.

Raspravljalo se o stvaranju poticajnog okruženja za obrtništvo i povećanju konkurentnosti, poticajnim mjerama za obrtništvo te suzbijanju neregistrirane djelatnosti, odnosno o prijedlogu zakona o zabrani i sprječavanju obavljanja neregistrirane djelatnosti kojeg je Vlada uputila u saborsku proceduru.

Istaknuto je kako su nelikvidnost, nelojalna konkurencija, blokade i zatvaranje obrta glavni problemi koji muče hrvatske obrtnike te kako treba uvesti reda na tržište, odnosno, omogućiti obrtnicima da imaju jednak položaj kao i trgovačka društva.

U sklopu sajma Graditeljstva održan je tradicionalni Dan graditelja na kojem je bilo riječi o aktualnoj situaciji i problematici hrvatskog graditeljstva.

Tako je između ostalog istaknuto kako kriza u graditeljstvu ne jenjava o čemu svjedoče svi glavni pokazatelji građevinske aktivnosti, a hrvatski građevinari sve veći interes pokazuju za nastupe na stranim tržištima. Građevinarima su posebno zanimljive zemlje bivše Jugoslavije, Albanija, zemlje nekadašnjeg Sovjetskog Saveza i arapske zemlje.

Tijekom održavanja sajmova dodijeljena su i priznanja najuspješnijim izlagačima.

(Hina) xtp yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙