FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Karlovčani prosvjeduju zbog Ilovca

Autor: vhor
KARLOVAC, 8. travnja 2011. (Hina) - Karlovčani koji žive uz odlagalište otpada na Ilovcu, koje je trebalo biti sanirano i zatvoreno do 31. prosinca 2010., ali još radi, organizirali su danas polusatan mirni prosvjed upozorenja.

Ako do 1. srpnja ne prestane dovoz smeća iz bilo koje druge županije osim karlovačke, svojim će tijelima spriječiti ulaz na odlagalište svim vozilima, odnosno zatvoriti ga, najavili su prosvjednici.

U njihovo ime Tomislav Boljkovac kazao je da je gradska tvrtka Čistoća od prošlog skupa građana prije nekoliko tjedana poštivala dogovor te se nije dovozilo smeće izvan radnog vremena, tj. noću.

Uz transparente "Eko-flor je ekocid" traže da od 1. sprnja na odlagalište smiju ulaziti samo vozila komunalnih tvrtaka iz Karlovačke županije. Izričito traže da se poštuje prijašnji dogovor te da se ne obnavlja ugovor s Eko-florom, tvrtkom koja odlaže smeće iz velikog broja županija, primjerice međimurske i varaždinske. Na tomu gradska Čistoća zarađuje, a to je, kažu nedopustivo.

Ako gradske vlasti ne budu poštivale njihovu volju, sigurno će, kažu, zapriječiti ulaz na odlagalište.

Da bi to pokazali, danas su spriječili da na odlagalište uđe kamion s cisternom gradske tvrtke Vodovoda i kanalizacije da "pod naše prozore", kako su rekli, istoče talog iz septičkih jama što nesnosno smrdi.

Osim gradskih vlasti pozvali su sve institucije zaštite okoliša da rade svoj posao. Na jednom od transparenata je pisalo "Mirno spavaj, sanitarna inspekcijo".

Pretrpano odlagalište na tri kata iznad razine zemlje opasno je za zdravlje ljudi i šteti okolišu poruka je uz koju traže da se što prije izgradi novo odlagalište.

U Karlovačkoj županiji planira se gradnja suvremenog odlagališta na Babinoj gori, no za to još nema ni dokumentacije, a odlagalište je već trebalo biti otvoreno.

(Hina) xvhor yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙