FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

CCS uložio 25 milijuna eura u karlovačko gospodarstvo

Autor: dmak
ZAGREB, 13. ožujka 2011. (Hina) - Zagrebačka tvrtka CCS uložila je 25 milijuna eura u razvoj gospodarske zone Banija Ilovac II u Karlovcu koja će u utorak početi s radom otvorenjem trgovačkog centra Baumax.

Time je završena prva faza ulaganja CCS-a u tu zonu, a nastavak će uslijediti krajem 2011. za kada je planiran početak gradnje trgovačkog centra Store Land, priopćila je danas Millenium promocija.

Uz izravno ulaganje u razvoj gospodarstva Karlovca i otvaranja više od 100 radnih mjesta tvrtka CCS uložila je više od tri milijuna eura u opremanje infrastukture gospodarske zone Banija Ilovac II, koju će koristiti sve tvrtke koje odluče započeti s poslovanjem u toj zoni, dodaje se u priopćenju.

CCS je Karlovcu predao cjelokupnu infrastrukturu - servisnu prometnicu dužine 638 metara i širine 21 metar, biciklističku i pješačku stazu, rasvjetu, bukobran, crpnu stanicu koja će zonu štititi od poplava i zemljište na kojem je ta infrastruktura sagrađena. Uz to, navodi se, plaćeni su svi porezi i komunalni doprinos. U priopćenju se ocjenjuje da se radi o rijetkom primjeru ulaganja gdje je privatna tvrtka lokalnoj zajednici praktički sagradila čitavu gospodarsku zonu.

Krajem godine CCS planira početi gradnju trgovačkog centra Pula-Šijana vrijednog 121 milijun eura i najvećeg u Istri, a početkom 2012. očekuje se početak realizacije stambeno-poslovnog projekta u Zagrebu, Savski park – istok vrijednog oko 160 milijuna eura.

Tvrtka CCS je jedini hrvatski developer koji se razvio iz CCS Consulting Grupe koja se bavi ulaganjima u srednjoj i istočnoj Europi. Uz projekt u Karlovcu CCS je realizirao projekt retail centra u Varaždinu (Baumax i Store Land), stoji, uz ostalo, u priopćenju.

(Hina) pp/xdm ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙