FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Prosvjedi u Čakovcu, Virovitici, Đakovu

Autor: tjak
ČAKOVEC/VIROVITICA/ĐAKOVO, 19. ožujka 2011. (Hina) - Prvi od 15 za danas danas najavljenih prosvjeda koji se u hrvatskim gradovima organiziraju preko facebooka, održan je prije podne u Čakovcu, a zatim su, uz slab odziv, održani prosvjedi i u Virovitici i Đakovu.

Na središnjem Trgu Republike u Čakovcu okupilo se 100-tinjak građana, manje nego na prvom tzv. facebook prosvjedu u tom gradu. Obratila im se organizatorica skupa Maja Lesar, kći saborskog zastupnika Dragutina Lesara, koja je tražila ostavku Vlade i prijevremene izbore.

Rekavši da je HDZ-ova Vlada prodala sve što se dalo prodati, te da sada slijedi prodaja šuma, energije i voda, "a vjerojatno i zraka", Lesar je istaknula da su oni na vlasti doslovce prodali Hrvatsku. Najnovije zaduženje je samo kupovanje vremena, rekla je i poručila da ostanak HDZ-ove Vlade na vlasti košta nekoliko milijuna dnevno i da je stoga "smjena Kosoričine garniture potrebna što prije".

Prosvjednici su se nakon toga uputili prema sjedištu HDZ-a Međimurske županije u Ulici Ruđera Boškovića koje su gađali toaletnim papirom.

Na protuvladinom prosvjedu u Virovitici u 14 sati okupilo se pedesetak građana ispred zgrade Gradske uprave odakle su se uputili u šetnju gradskim ulicama uzvikujući : „Svi na ulice!“, „Jaco, odlazi“ , „Tko to pada? Vlada!“ i sl. Nezadovoljstvo su iskazali i transparentima kojima su, među ostalim, poručili : „HDZ – kriminalna organizacija“, „Ujedinimo se i promijenimo sutra“, „Dosta tiranije i pljačke HDZ-a“.

Ispred crkve sv. Roka zapalili su svijeće i uz minutu šutnje odali počast žrtvama u Japanu.

Na današnji, treći protuvladin prosvjed u Đakovu došlo je samo dvadesetak građana. Njegov organizator, nezaposleni građevinski radnik Denis Sučić, nije skrivao razočaranje i ogorčenost slabim odazivom čime je zapravo samo nastavljen niz slabe posjećenosti prethodnih prosvjeda u Đakovu.

Prosvjed je prošao bez transparenata i incidenata, tek uz povike: «Jaco, odlazi!».

(Hina) xtjak/xztes/xsela yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙