FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Izetbegović: Josipović izrazio žaljenje

Autor: rmav
SARAJEVO, 7. travnja 2011.(Hina) - Hrvatski predsjednik Ivo Josipović prenio je u četvrtak članu Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakiru Izetbegoviću uvjeravanja kako poštuje uvjerenja svih vjernika te je izrazio žaljenje zbog pogrešne interpretacije izjava što ih je dao u intervjuu novinskog agenciji Reuters kada mu je postavljeno pitanje o mogućoj radikalizaciji u BiH.

Kako je priopćeno iz Predsjedništva BiH, Izetbegović i Josipović o tome su tijekom dana razgovarali telefonom.

"Predsjednik Josipović je u razgovoru objasnio da je njegova izjava imala potpuno drugi motiv i smisao te da je na pitanje novinara o radikalizaciji u regiji rekao da do nje ne može doći jer svi dijelimo iste europske vrijednosti", stoji u priopćenju.

Također se ističe kako je hrvatski predsjednik "izrazio žaljenje ukoliko je njegova izjava u dijelu javnosti BiH doživljena kao stigmatizacija vjerskih uvjerenja".

Takvu interpretaciju predsjednik Josipović je opisao netočnom podsjećajući kako je u svom dosadašnjem radu dokazao da u potpunosti poštuje uvjerenja svih vjernika u BiH, navedeno je u priopćenju.

Iz Izetbegovićeva ureda također dodaju kako je predsjednik Josipović kazao kako u svojim međunarodnim kontaktima kontinuirano snažno podupire euroatlanstke težnje BiH i pri tom uvijek ističe stajalište kako u BiH ne postoji opasnost od radikalizacije.

(Hina) xrmav yilov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙