FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predsjednik Josipović u ponedjeljak u radnom posjetu Litvi

Autor: vkla
ZAGREB, 25. ožujka 2011. (Hina) - Hrvatski predsjednik Ivo Josipović boravit će u ponedjeljak u radnom posjetu Litvi gdje će se sastati s predsjednicom Daliom Grybauskaite i ostalim visokim dužnosnicima, priopćeno je iz Ureda predsjednika.

U predsjedničkoj će palači Josipović i Grybauskaite razgovarati u četiri oka, a uslijedit će i razgovori dvaju izaslanstava, nakon čega će se šefovi dviju država obratiti medijima.

Grybauskaite je prva predsjednica na čelu Litve, a njezin predsjednički mandat je počeo u srpnju 2009. Obnašala je dužnost europske povjerenice za obrazovanje i kulturu te povjerenice za financijsko programiranje i proračun u Europskoj komisiji, kada je na čelu EK-a bio Jose Manuel Barroso.

Tijekom dana Josipović će na Institutu za međunarodne odnose i političke znanosti u Vilniusu održati predavanje na temu "Hrvatsko članstvo u EU i jugoistočna Europa".

U poslijepodnevnim satima, šef hrvatske države susrest će se s predsjednicom litavskog parlamenta Irenom Degutiene, članovima odbora za vanjsku politiku i odbora za europska pitanja te predsjednikom vlade Andriusom Kubiliusom.

(Hina) xpp/xvk ysb

An unhandled error has occurred. Reload 🗙