FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Samsung očekuje pad operativne dobiti

Autor: gvla
SEUL, 7. travnja 2011. (Hina/AFP) - Južnokorejski proizvođač potrošačke elektronike Samsung Electronics u četvrtak je prognozirao pad operativne dobiti za više od trećine u prvom ovogodišnjem tromjesečju na oko 2.900 milijardi wona (2,67 milijardi dolara) zbog pada globalne potražnje.

Taj najveći u svijetu proizvođač memorijskih čipova i televizora ravnih ekrana u razdoblju od siječnja do ožujka 2011. očekuje prihode u visini 37.000 milijardi wona, ističe se nadalje u tvrtkinim prognozama, koje ne uključuju procjenu neto dobiti. Službeno izvješće za prvo tromjesečje bit će objavljeno u drugoj polovini mjeseca.

Nakon rekordnih 5.010 milijardi wona operativne dobiti ostvarene u prošlogodišnjem drugom tromjesečju, Samsung kontinuirano bilježi pad dobiti, što u toj tvrtki pripisuju slabljenju potražnje, poglavito iz Europe i SAD-a.

Kompanija ipak očekuje rast prodaje nakon skorog lansiranja novog modela pametnog telefona, te poboljšane verzije tablet računala, kao i komponenata za te proizvode. Prošlomjesečni potres i tsunami koji su potresli Japan također bi mogli ići na ruku korejskim proizvođačima čipova, kojima cijene od 11. ožujka kontinuirano rastu zbog zabrinutosti u vezi sa sigurnošću opskrbe.

(Hina) xgvla ygple

An unhandled error has occurred. Reload 🗙