FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Air China dogovorio kupnju pet Boeingovih zrakoplova

Autor: gvla
ŠANGAJ, 8. ožujka 2011. (Hina/AFP) - Kineska državna zrakoplovna tvrtka Air China priopćila je da je u sklopu proširenja flote radi udovoljavanja snažnom rastu potražnje dogovorila kupnju pet Boeingovih putničkih zrakoplova po ukupnoj kataloškoj cijeni od 1,54 milijarde dolara.

Taj je vodeći kineski avioprijevoznik priopćio da će od američkog proizvođača kupiti pet zrakoplova Boeing 747-8, čija je isporuka dogovorena za 2014-2015.

Ukupna je kataloška cijena zrakoplova 1,54 milijarde dolara, no Boing je pristao na značajne popuste, stoji u priopćenju te kompanije upućenom šangajskoj burzi.

Kupovina će povećati kapacitet flote Air Chine oko 6,6 posto. Kompanija je krajem prošlog lipnja raspolagala s ukupno 381 zrakoplovom.

Čelnik kineskog ureda za civilno zrakoplovstvo Li Jiaxiang prošli je mjesec kazao kako Kina planira uložiti u svoju avioindustriju tijekom idućih pet godina više od 1.500 milijardi jena (230 milijardi dolara) kako bi udovoljila snažnom rastu potražnje.

Ta zemlja planira svoju flotu zrakoplova do 2015. proširiti na više od 4.500, sa sadašnjih preko 2.600 letjelica, dok će se broj komercijalnih zračnih luka povećati sa 175 na 220.

(Hina) xgvla ygple

An unhandled error has occurred. Reload 🗙