FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Južna Koreja planira proširiti bržu željezničku mrežu do 2020.

Autor: mkuz
SEUL, 4. travnja 2011. (Hina/AFP) - Južna Koreja proširit će i osuvremeniti svoju mrežu za brze vlakove kako bi skratila putovanje od glavnog grada prema drugim većim gradovima na manje od sat i pol i smanjila emisiju stakleničkih plinova, izvijestili su dužnosnici u nedjelju.

Usluga ultrabrzog putovanja "metak" vlakovima koji spajaju Seul s okolnim naseljima u jugoistočnoj regiji proširit će se i na druge gradove do 2020., priopćilo je ministarstvo prometa.

Vožnja ultrabrzim vlakovima od Seoula do jugoistočne luke Busan, među najudaljenijima u odnosu na glavni grad, trenutno traje oko dva i pol sata, ali će to vrijeme biti dramatično smanjeno ulaganjem u željezničku infrastrukturu.

"Usluga prijevoza ultrabrzim metak vlakovima koji putuju brzinom od najmanje 230 km na sat bit će u konačnici dostupna 83 posto korejskog stanovništva, u odnosu na sadašnjih 60 posto", objavilo je ministarstvo u priopćenju.

Projekt za koji se očekuje da će stajati 16.000 milijardi wona (14,6 milijardi dolara) pomoći će također smanjiti emisije stakleničkih plinova za 7,7 milijuna tona godišnje i potaknuti više Korejanaca da koriste vlakove umjesto osobnih automobila, navodi se u priopćenju.

(Hina) xmkuz ygple

An unhandled error has occurred. Reload 🗙