FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Libijski pobunjenici zatražili da im se omogući izvoz nafte

Autor: akoz
ŽENEVA, 6. travnja 2011. (Hina/Reuters) - Libijski pobunjenici koji se bore protiv Moamera Gadafija zatražili su od UN-a da im pomogne ponovno pokrenuti izvoz nafte i plina iz luka koje oni nadziru, stoji u izjavi UN-a.

Ta izjava potvrđuje tvrdnje pobunjeničkoga Prijelaznog nacionalnog vijeća nakon ovotjednog posjeta posebnog izaslanika UN-a, no u njoj se ne navodi što bi UN mogao učiniti.

"Vijeće je izrazilo zabrinutost zbog nedostatka sredstava i postavilo je pitanje prodaje nafte i plina u Libiji naglasivši da ta pitanja žurno zahtijevaju pozornost kako bi se gospodarstvu omogućilo učinkovito funkcioniranje", rekao je posebni izaslanik Abdel Elah al-Khatib, kako se prenosi u UN-ovoj izjavi, nakon susreta s predsjednikom Mustafom Abdulom Džalilom.

U istočnu libijsku luku u utorak je uplovio tanker koji treba ukrcati prvu pošiljku sirove nafte otkako je od nemira koji su izbili početkom ožujka obustavljen izvoz te sirovine no još se ne zna tko je mogući kupac.

Izvori iz brodarskih tvrtki prošli su tjedan rekli da isporuke libijske nafte stoje jer nitko ne pokušava unajmiti tanker zbog nasilja i sankcija protiv Gadafija.

(Hina) xakoz ydgk

An unhandled error has occurred. Reload 🗙