FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Obama s čelnicima Turske i Katara o Libiji

Autor: bcav
PREDSJEDNIČKI ZRAKOPLOV, 22. ožujka 2011. (Hina/Reuters) - Američki predsjednik Barack Obama, koji pokušava proširiti krug sudionika i razjasniti tko zapovjeda napadima na libijske snage, razgovarao je u ponedjeljak navečer s turskim i katarskim čelnicima, objavila je u utorak Bijela kuća.

U priopćenju stoji da su se Obama i turski premijer Tayyip Erdogan suglasili da će misija "zahtjevati široki međunarodni angažman, uključujući i onaj arapskih zemalja".

Obamina administracija želi isključiti SAD iz vođenja vojne intervencije u Libiji.

Turska, koja je članica NATO-a, objavila je kako ne može podržati da NATO provodi zonu zabrane letenja nad Libijom ako bi razmjeri operacije bili širi od onoga što predviđa rezolucija Vijeća sigurnosti UN-a.

U priopćenju Bijele kuće navodi se da su oba čelnika potvrdila potporu rezoluciji Vijeća sigurnosti koja odobrava "sva potrebna sredstva" za zaštitu civila u Libiji.

U razgovoru s katarskim emirom, Obama je istaknuo doprinos Katara misiji u Libiji, rekao je dužnosnik Bijele kuće novinarima koji prate Obamu na turneji po Latinskoj Americi.

(Hina) xbcav ydgk

An unhandled error has occurred. Reload 🗙