FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Libija: Pobunjenici spremni na prekid vatre

Autor: mtro
BENGAZI, 1. travnja 2011. (Hina/AFP) - Libijski pobunjenici su spremni poštivati prekid vatre pod uvjetom da snage Moamera Gadafija obustave svoju ofenzivu na gradove koje drže pobunjenici, rekao je u petak šef pobunjeničke organizacije Mustafa Abdeldžalil.

"Spremni smo na prekid vatre pod uvjetom da se naša braća u gradovima na zapadu mogu slobodno izražavati i da se Gadafijeve snage povuku iz naših gradova", rekao je Abdeldžalil, šef Nacionalnog prijelaznog vijeća.

Na konferenciji za novinare u Bengaziju Abdeldžalil je precizirao da cilj pobunjenika ostaje svrgavanje Gadafijeva režima.

"Svrha revolucije je oslobođenje Libije i ujedinjenje njezinog teritorija s Tripolijem kao glavnim gradom", rekao je.

Čini se da je od odstupio od prethodnih izjava o odgovornosti pobune koja zahtijeva da Gadafi bude izručen pravosuđu. "Naš je glavni zahtjev je odlazak Moamera Gadafija i njegovih sinova iz Libije", rekao je dužnosnik pobunjenika.

Abdeldžalil je govorio nedugo nakon susreta sa specijalnim izaslanikom UN-a u Libiji, Jordancem Abdelom Ilahom Katibom, koji je objasnio da je pitanje mogućeg prekida vatre između pobunjenika i snaga vjernih Gadafiju spomenuto u razgovorima s vođama pobune.

(Hina) xtm ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙