FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ban: Nema naznaka da Gadafi poštuje zahtjeve UN-a

Autor: akoz
UJEDINJENI NARODI, 24. ožujka 2011. (Hina/Reuters) - Nema znakova da libijski čelnik Moamer Gadafi poštuje zahtjeve UN-a da se odmah uspostavi prekid vatre, rekao je u četvrtak glavni tajnik UN-a Ban Ki-moon.

"Nema dokaza da su libijske vlasti poduzele korake da provedu svoje obveze po rezolucijama 1970 ili 1973", rekao je Ban Vijeću sigurnosti. Spomenute rezolucije Vijeća sigurnosti traže da se domah prekinu sukobi i uspostavljaju zonu zabhrane letenja nad Libijom.

Ban je rekao da je njegov posebni izaslanik za Libiju, bivši jordanski ministar vanjskih poslova Abdelilah Al-Hatib, osobno upozorio Gadafijevu vladu da bi Vijeće moglo poduzeti daljnje korake ako Libija ne ispoštuje prošlotjedni zahtjev za prekid vatre iz rezolucije 1973.

"Posebni izaslanik je naglasio da je u interesu Libije da prekine neprijateljstva i promijeni dinamiku krize", rekao je Ban. "Ako Libija ne bi tako postupila, rekao je izaslanik, Vijeće sigurnosti bi moglo biti spremno poduzeti dodatne mjere".

Članice Vijeća sigurnosti su u četvrtak iza zatvorenih vrata raspravljale o krizi u Libiji ali su diplomati rekli da će najvjerojatnije dati samo izjavu za medije.

(Hina) xakoz ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙