FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ženska mreža protiv ukidanja pravobraniteljice za ravnopravnost spolova

Autor: mbur
ZAGREB, 1. travnja 2011. (Hina) - Ženska mreža Hrvatske (ŽMH) reagirala je danas na saznanja da Ministarstvo pravosuđa navodno priprema prijedlog o ukidanju Ured pravobraniteljice za ravnopravnost spolova, istaknuvši kako ženske nevladine organizacije ne mogu prihvatiti tu "štetnu politiku" te da će obavijestiti sve relevantne institucije EU i Odbor CEDAW, Europski ženski lobi i partnerske organizacije u svijetu.

ŽMH u priopćenju navodi da je Hrvatska javnost opet suočena s još jednim u nizu postupaka vlade u kojima se ignorira procedura konzultacija s građanima i organizacijama civilnog društva.

Drže kako prijedlog da se ukine Ured pravobraniteljice za ravnopravnost spolova te da se poslovi iz njene nadležnosti obavljaju u sklopu Ureda pučkog pravobranitelja ide pred Hrvatski sabor u neprihvatljivoj proceduri i s posljedicama poraznim za žene.

Dodaju da Europa svoju politiku temelji na politici jednakih mogućnosti, dok vlast u RH donosi mjere koje će rodnu neravnopravnost zataškati među drugim slučajevima.

Upozoravaju kako tom odlukom one koje nemaju jednake mogućnosti ostaju bez ključnog mehanizma zaštite od diskriminacije temeljem spola.

(Hina) xmb yrkor

An unhandled error has occurred. Reload 🗙