FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za ponedjeljak, 7. ožujka

Autor: spar
ZAGREB, 7. ožujka 2011. (Hina) - Objavljujemo Najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska, za ponedjeljak 7. ožujka.

ZAGREB - Predsjednik RH Ivo Josipović održat će sjednicu Vijeća za socijalnu pravdu na kojoj će se raspravljati o izmjenema i dopunama Kaznenog zakona koje se odnose na ženska prava, nasilje u obitelji, zaštitu žrtava nasilja i zaštitu materinstva te žena na tržištu rada (10,30 sati, Ured Predsjednika, Pantovčak 241, predstavnici medija mogu pratiti cijeli tijek sjednice).

ZAGREB - Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović gostovat će u emisiji "S Predsjednikom uz kavu" Hrvatskoga radija (15,30 sati).

ZAGREB - Na Hrvatskom vojnom učilištu (HVU) "Petar Zrinski" održat će se svečano uručivanje rješenja o rasporedu u djelatnu vojnu službu vrhunskih sportaša. (10 sati, HVU "Petar Zrinski", Ilica 256 b. Predstavnici medija na HVU "Petar Zrinski" trebaju doći najkasnije do 9,45 sati. Ulaz za pješake je iz Ilice 256 b, a ulaz za vozila je iz ulice Črnomerec bb. Parking za novinare osiguran je u vojarni).

ZAGREB - U povodu 100. obljetnice međunarodnog obilježavanja Dana žena održat će se okrugli stol "Fleksigurnost - Siguran i kvalitetan rad za žene?", u organizaciji Gordane Lukač Koritnik, pravobraniteljice za ravnopravnost spolova i triju ženskih sindikalnih grupa, Ženske sekcije Saveza samostalnih sindikata Hrvatske, Odbora žena Nezavisnih hrvatskih sindikata te Koordinacije Žene Hrvatske udruge sindikata. Među ostalim, govorit će se o trudnicama kao najranjivijoj skupini na tržištu rada, o tome kada fleksibilnost postaje diskriminacija te o ženama kao većini među nezaposlenima (13,30 sati, Tvornica kulture, Trg kralja Petra Krešimira IV. br. 2).

ZAGREB - Časopis "Zaštita" i tvrtka Defimi organiziraju konferenciju za novinare na kojoj će se najaviti održavanje Treće regionalne konferencije o sigurnosti gradova "Sigurnost gradova 2001.", koja se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva unutarnjih poslova i Grada Zagreba. Nakon tiskovne konferencije uslijedit će okrugli stol na temu "Položaj zaštitarstva u Republici Hrvatskoj" (10,30 sati, Stara gradska vijećnica, dvorana B, Ćirilometodska 5).

ZAGREB - U spomen na filmsku i kazališnu glumicu Vjeru Žagar Nardelli, dugogodišnju članicu ansambla kazališta "Gavella", koja je preminula 1. ožujka u Zagrebu u 85. godini, održat će se komemoracija u tom kazalištu (12 sati, Gradsko dramsko kazalište "Gavella", Frankopanska 8-10).

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

ujutro - Dubravka Dadić

popodne - Srebrenka Parlov

navečer - Jasna Nahtigal Lazarić

telefon: 01/48-08-600

telefaks: 01/48-08-822

e-mail: hina@hina.hr

(Hina) xmt ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙