FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Državna tajnica Vujec u Bruxellesu na sastanku o energetici

Autor: dsta
ZAGREB, 1. travnja 2011. (Hina) - Državna tajnica za energetiku u Ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva Nataša Vujec sudjelovala je na drugom sastanku Grupe na visokoj razini (HLG) za sjever-jug energetske intrerkonekcije u srednjoj-istočnoj Europi, koji je jučer u Bruxellesu organizirala Glavna uprava za energetiku Europske komisije, priopćeno je iz tog ministarstva.

HLG je osnovan s ciljem potpore primjene sjeverno-južnog energetskog koridora. Na sastanku su sudjelovali predstavnici Europske komisije, Bugarske, Češke, Hrvatske, Mađarske, Rumunjske i Slovačke.

Teme drugog sastanka HLG u Bruxellesu bile su izvještaji radnih grupa za električnu energiju, plin i naftu, informacije o organizaciji Konferencije sjever-jug čije se održavanje planira u rujnu 2011. godine te zaključci i daljnji koraci.

Europska komisija pozdravlja dobru regionalnu suradnju zadnjih godina vezano za energetska pitanja te jaku političku volju koja ta pitanja podupire na svom dnevnom redu. Također napominje da je Republika Hrvatska sastavni dio te suradnje te da se zemlje sudionice susreću sa zajedničkim izazovima, ali i zajedničkim solucijama za svoje osnaživanje.

Zemlje sudionice traže zajedničke regulatorne, financijske i tržišne elemente koji će potaknuti ekonomski opravdane projekte kako na nacionalnoj, regionalnoj i EU razini.

Slijedeći sastanak HLG predviđa se za 6. lipnja ove godine kao priprema za ministarski sastanak koji bi se trebao održati 9. lipnja.

(Hina) xpp yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙