FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za srijedu, 9. ožujka

Autor: dsta
ZAGREB, 8. ožujka 2011. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za srijedu, 9. ožujka.

BERLIN - U sklopu najvećeg i najvažnijeg godišnjeg okupljanja svjetskih turističkih profesionalaca, Svjetske turističke burze ITB, koja se po jubilarni 45. put, od 9. do 13. ožujka održava u Berlinu, na konferenciji za novinare novosti iz hrvatskog turizma za ovu godinu predstavit će ministar turizma Damir Bajs i direktor Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice Niko Bulić (10 sati, Messegelande Berlin). Hrvatsko će izaslanstvo potom sudjelovati i na ministarskom summitu "Silk Road" (Put svile) koje organizira Svjetska turistička organizacija-UNWTO, nakon čega su predviđeni brojni radni susreti ministra Bajsa s njemačkim partnerima na hrvatskom štandu. Hrvatska se na ovogodišnjem ITB-u predstavlja među više od 11 tisuća izlagača iz 180 zemalja svijeta. Nositelj hrvatskog nastupa na ITB-u je HTZ, a svoju ponudu predstavlja i 30-ak najjačih hrvatskih turističkih tvrtki te brojne turističke zajednice.

ZAGREB - Hrvatska gospodarska komora i Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva zajednički organiziraju nacionalni info dan za program Europske unije "Inteligentna energija - Europa 2011" (Intelligent Energy Europe – IEE), a tom će prigodom gospodarstvenicima biti predstavljene sve informacije važne za sudjelovanje hrvatskih aplikanata u tom programu EU u vezi s energetikom. Inteligentna energija u Europi je program ustanovljen radi razvoja netehnoloških akcija na području iskoristivosti energije i obnovljivih izvora energije. Osnovni mu je cilj podržati održivi rast u energetici, osiguravanje stalne opskrbe energijom, postizanje konkurentnosti energetskog sektora EU i bolju zaštitu okoliša. (10,00 sati, Vijećnica HGK, Rooseveltov trg 2).

ZAGREB - U Hrvatskoj je u 2010. godini izdano je 10.087 odobrenja za građenje, što je za 14,1 posto manje nego u 2009., što upućuje na nastavak smanjivanja građevinskih aktivnosti u zemlji. Po podacima koje je objavio Državni zavod za statistiku, odobrenjima za građenje izdanim prošle godine predviđena je vrijednost radova u iznosu od 29,6 milijardi kuna. To je za 8 posto manja vrijednost nego po dozvolama izdanim u 2009. godini. Prema odobrenjima za građenje izdanim prošle godine u Hrvatskoj je predviđena izgradnja 13.378 stanova, a to je za 21,4 posto manje nego po odobrenjima iz 2009.

dežurne urednice:

prije podne: Nevenka Brčić

poslije podne: Davorka Stanešić

tel: 01 4808-680

fax: 01 4808-821

mail: gospodarstvo@hina.hr

(Hina) xbn yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙