FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mostar: ugovor o izgradnji 16 vjetroagregata

Autor: zkre
MOSTAR, 11. ožujka 2011. (Hina) - Ugovor o davanju 30-godišnje koncesije za izgradnju vjetroparka na lokaciji planinskog platoa Podveležja kod Mostara, ukupne vrijednosti oko 65 milijuna eura, potpisali su danas predstavnici vlade Hercegovačko-neretvanske županije i Elektroprivrede Bosne i Hercegovine.

Ugovorom se predviđa da već ove godine počne izgradnja 16 vjetroagregata ukupne instalirane snage 46 megavata.

Ovaj ugovor dio je SEEWIND projekta koji se financira iz europskih financijskih fondova i u kojemu je Elektroprivreda BiH jedan od partnera.

Direktor bosansko-hercegovačke Elektroprivrede Amer Jerlagić istaknuo je da će u realizaciji izgradnje vjetroparka sudjelovati domaći izvođači, što će dodatno potaknuti tamošnje gospodarstvo teško pogođeno krizom.

"Ovaj projekt, koji je vlada prepoznala i dala mu neupitnu potporu, od iznimnog je značaja kako za županiju tako i cijelu BiH", rekao je prigodom potpisivanja ugovora premijer Hercegovačko-neretvanske županije Srećko Boras.

Na području Mostara, Zapadnohercegovačke i Hercegbosanske županije planirana je izgradnja više vjetroparkova čiju su izgradnju spremne financirati europske financijske institucije.

(Hina) xzkre yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙