FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kosor danas na trilateralnom sastanku u Smederevu

Autor: dvla
ZAGREB, 1. travnja 2011. (Hina) - Hrvatska premijerka Jadranka Kosor sastaje se u petak sa srbijanskim predsjednikom Borisom Tadićem i slovenskim premijerom Borutom Pahorom na neformalnom trilateralnom sastanku u srbijanskom gradu Smederevu, a teme susreta bit će međusobna suradnja na gospodarskom i političkom planu kao i europski integracijski procesi.

Riječ je o drugom trilateralnom sastanku Kosor-Tadić-Pahor, pošto je prvi neformalni sastanak dužnosnika triju država održan početkom ožujka 2010. godine u slovenskom gradu Ptuju.

Teme o kojima će premijerka Hrvatske razgovarati sa srbijanskim predsjednikom i slovenskim premijerom bit će, kako se očekuje, gospodarska i politička suradnja u regiji te proces približavanja europskim integracijama. Također se očekuje da bi u razgovorima moglo biti riječi o granicama, optužnicama te donatorskoj konferenciji za izbjegle.

Premijerka iz Smedereva odlazi u Beograd gdje će se popodne sastati s predsjednikom srbijanske vlade Mirkom Cvetkovićem. Kosor će također posjetiti hrvatsko veleposlanstvo u Beogradu gdje će se sastati s predstavnicima hrvatske manjine u Srbiji.

(Hina) xdv ydv

An unhandled error has occurred. Reload 🗙