FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Gbagbo dobio ultimatum za predaju

Autor: mtro
ABIDJAN, 31. ožujka 2011. (Hina/AFP) - Predsjednik Obale Bjelokosti kojeg priznaje međunarodna zajednica Alessane Ouattara, u četvrtak je dao ultimatum dosadašnjem predsjedniku Laurentu Gbagbou da se preda a njegovi su borci stigli do Abidjana.

U gospodarskoj prijestolnici koju su opkolile snage Alassane Ouattara i Laurenta Gbagboa i prijeti joj sukob, a tamo se raspoređuju i francuski vojnici kako bi zaštitili francuske državljane.

Pedesetak francuskih vojnika partoliralo je u Abidjanu u zoni 4. u južnoj četvrti u kojoj žive europski državljani, rekao je glasnogovornik tih snaga.

Napetost je dosegla vrhunac i strahuje se od konačnog sukoba Ouattarinih i Gbagbovih snaga.

Ouattarov premijer Guillaume Soro je rekao da su njegovi borci tijekom poslijepodneva opkolili Abidjan, središte vlasti Gbagboa.

Soro je upozorio da se Gbagbo mora predati sljedećih nekoliko sati i dodao da se nekoliko Gbagbovih generala pridružilo Ouattari. Ultimatum za predaju mu je postavljen do 19 sati po mjesnom vremenu.

"Predaja je nužna radi izbjegavanja krvoprolića", upozorio je premijer i rekao da će u slučaju da se Gbagbo ne preda biti izručen međunarodnom pravosuđu.

(Hina) xtm ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙