FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sutra počinju "Algoritamske refleksije koreografije"

Autor: ntod
ZAGREB, 31. ožujka 2011. (Hina) - U pogonu "Jedinstvo" na Trnjanskom nasipu od 1. do 3. travnja bit će postavljene izložbe interaktivnih instalacija u sklopu "Algoritamske refleksije koreografije" - međunarodnog događanja koje će predstaviti najnovije pristupe u primjeni softverskih alatki u koreografskom radu, najavili su organizatori skupina BADco i Goethe Institut.

Iložbu će otvoriti instalacija "Synchronous Objects" koja je, ističu organizatori, jedinstvena prilika da se u Hrvatskoj vidi rad Williama Forsythea, jednog od najpoznatijih i najpriznatijih svjetskih koreografa. Uz instalaciju "Synchronous Objects" moći će se pogledati i instalacija "Whatever Dance Toolbox" zagrebačke izvedbene skupine BADco.

Otvaranje izložbe predviđeno je za 18,30 sati, a od 20 sati moži će se pogledati i nedavno praizvedena predstava BADco-a "Poluinterpretacije". Ulaz na izložbu i predstavu je besplatan.

Paralelno s izložbom održat će se i stručni simpozij i radionice koji će okupiti umjetnike, tehnološke stručnjake, pedagoge i znanstvenike koji će prikazati načine kako takvi tehnološki alati mogu pomoći u razvoju, dokumentiranju i podučavanju koreografije te što su estetski učinci njihove primjene.

(Hina) pp/xntod yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙