FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Otvorena filatelistička izložba - Tjedan filatelije Japana

Autor: ostr
ZAGREB, 28. ožujka 2011. (Hina) - U izložbenom prostoru Hrvatske pošte u Jurišićevoj 13 u Zagrebu danas je otvorena prigodna filatelistička izložba pod nazivom Tjedan filatelije Japana.

Izložba u organizaciji Hrvatske pošte i Hrvatske filatelističke akademske zajednice ostat će otvorena do 9. travnja ove godine, priopćeno je danas iz HP-a.

U okviru filatelističke izložbe će se 1. travnja održati Dan origamija, a za trajanja izložbe organizirat će se prezentacije i radionice origamija, tradicionalnog umijeća presavijanja papira koje se zadnjih nekoliko desetljeća proširilo i izvan granica Japana te je postalo popularno diljem svijeta.

U Japanu se čak i pisma vrlo često pišu na ručno rađenom papiru washiju, koji se koristi i za origami, priopćeno je.

Donacije za pomoć Japanu skupljat će se u postavljenoj kutiji Crvenog križa, a donatori će zauzvrat dobiti papirnati ždral izrađen u tehnici origamija. Osim toga, Hrvatska pošta prošli je tjedan pokrenula akciju „Pismo prijatelju u Japanu“ od koje će se sredstva također donirati Crvenom križu.

Otvorenje izložbe obilježeno je prigodnim poštanskim žigom koji je danas u redovitoj uporabi na filatelističkom šalteru Poštanskog ureda 10101 Zagreb u Jurišićevoj 13. Izložba će biti otvorena za posjetitelje od ponedjeljka do petka od 08,00 do 20,00 sati te subotom od 08,00 do 13,00 sati, a ulaz je besplatan, priopćio je HP.

(Hina) xpp/aš ynpav

An unhandled error has occurred. Reload 🗙