FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rijeka: u Transadriji dvosatni štrajk upozorenja 11. travnja

Autor: hsup
RIJEKA,30. ožujka 2011.(Hina) - Radnici Transadrije održat će 11. travnja dvosatni štrajk upozorenja jer im od kolovoza prošle godine nisu isplaćene plaće, najavio je danas povjerenik Sindikata pomoraca Hrvatske u toj tvrtki Radoslav Karinja.

Karinja je rekao Hini da je štrajk upozorenja zakazan za 11. travnja iako još traje obavezni postupak mirenja s poslodavcem, a štrajk će se održati ako mirenje ne uspije.

Ako pak poslodavac ne ispuni zahtjev za isplatom plaća, zakazat ćemo novi štrajk, rekao je dodavši kako se za štrajk izjasnila većina radnika od kojih je najveći dio učlanjen u sindikat.

Po riječima Karinje, uprava nije ispoštovala obećanje o isplati zaostalih plaća do kraja veljače, a u sindikatu su nezadovoljni zbog nedostatka komunikacije između sindikata i uprave.

O budućnosti i financijskom stanju riječke Transadrije, koja je i 50-postotni vlasnik Luke Šibenik, znat će se više nakon 19. travnja za kada je, nakon što je dio radnika predao zahtjev za pokretanje stačaja, na Trgovačkom sudu u Rijeci zakazano prvo ispitno ročište.

xhsup ymd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙