FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Tržište novca: bez većih promjena u potražnji

Autor: scvi
ZAGREB, 28. veljače 2011. (Hina) - Na početku novoga tjedna, na Tržištu novca danas je potražnja ostala gotovo nepromijenjena u odnosu na petak, kao i visina ukupnog prometa, dok je prosječna kamatna stopa porasla uslijed viših kamata na ročne plasmane.

Danas je prijavljeno 82,5 milijuna kuna potražnje, gotovo isto kao i u petak.

Istodobno, ponuda je smanjena 13 posto, na 132,5 milijuna kuna.

Većinu prometa činile su prekonoćne pozajmice, kojih je odobreno 28 milijuna kuna, po cijeni od 0,44 posto, kao i u petak.

Plasirano je i 15 milijuna kuna na rok od mjesec dana, po cijeni od 3,8 posto.

Ugovoreno je i 6 milijuna kuna pozajmica s rokom vraćanja za tjedna dana, po cijeni od 0,9 posto, kao i u petak.

Ujedno, plasirano je i 3,5 milijuna kuna pozajmica na 3 mjeseca, uz kamatu od 1,41 posto.

Ukupni promet na Tržištu novca danas je dosegnuo 52,5 milijuna kuna, kao i u petak, dok je prosječna kamatna stopa porasla s u petak zabilježenih 0,45 na 1,52 posto.

„Početak novog radnog tjedna u trgovanju na Tržištu novca, nije donio većih promjena u pogledu potražnje za kratkoročnim pozajmicama, osim što su se danas uz prekonoćne pozajmice i tražile i ročne. U ponudi je bilo manje slobodnih kuna u odnosu na protekli tjedan, i iako je ostalo neplasiranih kuna potražnja nije u cijelosti podmirena zbog neusklađenosti uvjeta kreditiranja između potencijalnih kreditora i tražioca pozajmica“, navodi se u priopćenju Tržišta novca.

(Hina) xsbo ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙