FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kod Josipovića izaslanstvo Nacionalne zajednice Bugara

Autor: nkot
ZAGREB, 18. ožujka 2011. (Hina) - Uoči službenog posjeta predsjednika Republike Bugarske Georgija Parvanova, 21. ožujka, predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović primio je izaslanstvo Nacionalne zajednice Bugara koje ga je upoznalo sa svojom povijesti i djelovanjem, priopćeno je iz danas Ureda predsjednika Republike.

Članovi izaslanstva na čelu s predsjednikom Nacionalne zajednice Bugara u Republici Hrvatskoj, Raškom Ivanovim, predstavili su predsjedniku Josipovuću knjigu „Ratnici milosrđa“ Diane Glasnove, novinarke i urednice glasila bugarske zajednice „Rodna riječ“.

Također, članovi izaslanstva uručili su predsjedniku Josipoviću monografiju o bugarskim pjevačima na hrvatskoj opernoj sceni.

Prilikom susreta razgovaralo se i o aktivnostima Nacionalne zajednice Bugara u povodu obilježavanja 100. obljetnice Prve bugarske simfonije koju je u Zagrebu skladao Nikola Atanasov, a čija praizvedba je bila 1912. godine u Zagrebu.

Predsjednik Josipović podržao je nastojanja Nacionalne zajednice Bugara da održe svoj identitet i kulturu te naglasio značaj ostvarivanja prava nacionalnih manjina za razvoj hrvatskog društva, navodi se u priopćenju iz Ureda predsjednika.

(Hina) xpp ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙