FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Obilježena 10. godišnjica ženske inicijative HNS-a

Autor: dmak
ZAGREB, 26. ožujka 2011. (Hina) - HNS-ova ženska inicijativa obilježila je danas 10. obljetnicu postojanja prigodnom svečanošću na kojoj je istaknuto da je ta stranka vodeća u Hrvatskoj po zastupljenosti žena u svom članstvu - s više od 50 posto, ali da je i potrebno nastaviti borbu za ravnopravnosti žena u svim sferama društva.

Predsjednik stranke Radimir Čačić rekao je kako u HNS-u mogu biti ponosni na zastupljenost žena, ali još ne i sasvim zadovoljni te da treba raditi na jačanju utjecaja žena u politici i cijelome društvu.

Posebno je istaknuo ulogu bivše predsjednice (pokojne) Savke Dabčević Kučar koja je bila okosnica formiranja stranke, kao i doprinos postignućima stranke današnje predsjednice Kluba zastupnika HNS-a i HSU-a Vesne Pusić koja zbog spriječenosti nije nazočila skupu .

Predsjednica Ženske inicijative HNS-a Sonja Koenig izvijestila je da je inicijativa zastupljena u 115 stranačkih podružnica i u svim županijskim organizacijama. Ravnopravnost žena u politici još nije sasvim ostvarena i to želimo promijeniti, poručila je rekavši da nije dovoljno 38 posto zastupljenosti žena u politici u odnosu na 52 posto žena koliko ih ima u ukupnome stanovništvu.

Prva predsjednica inicijative Morana Paliković Gruden podsjetila je na osnivanje te inicijative naglasivši da su "HNS-ovke prepoznate kao one koje znaju i mogu pridonijeti promjenama u društvu koje želimo".

(Hina) xdm yipet

An unhandled error has occurred. Reload 🗙