FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za utorak, 8. ožujka

Autor: dmak
ZAGREB, 7. ožujka 2011. (Hina) - Objavljujemo Najavu važnijih događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za utorak, 8. ožujka:

ZAGREB- Okrugli stol "Žene na radnom mjestu u Hrvatskoj: izazovi i prilike" povodom obilježavanja 100. godišnjice međunarodnog praznika Dana žena. Organizatori su Ujedinjeni narodi u Hrvatskoj, Ministarstvo bitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, Međunarodni klub žena Zagreb, Global Compact, UN-ova inicijative za društveno odgovorno poslovanje u Hrvatskoj. Skup će uvodnim govorom otvoriti koordinatorica UN-a u Louisa Vinton (11,30 sati hotel Sheraton, Kneza Borne 2)

ZAGREB - SDP-ova konferencija za novinare o poboljšanju žena na tržištu rada, a govorit će predsjednica Socijaldemokratskog foruma žena Hrvatske Gordana Sobol i saborski zastupnik Daniel Mondekar (10 sati, SDP, Iblerov trg 9)

ZAGREB - Početak suđenja sedmorici bivših pripadnika 7. gardijske brigade Hrvatske vojske "Pume" optuženih za strijeljanje šestorice srpskih ratnih zarobljenika 1995. u akciji "Maestral 2". (9 sati, Županijski sud). Sudskim vijećem predsjedat će sudac Marijan Garac, a optuženi bi u veliku sudnicu na Zrinjevcu trebali doći sa slobode jer im je u lipnju prošle godine ukinut pritvor u kojem su bili od listopada 2009. U optužnici koju je zagrebačko Županijsko državno odvjetništvo podiglo na dan kada su optuženi pušteni iz pritvora, bivši pripadnici "Puma" terete se da su zarobljenike strijeljali po naredbi tadašnjeg zapovjednika brigade Ivana Korade. Prvooptuženi je bivši dozapovjednik "Puma" brigadir Emil Crnčec, a uz njega optuženi su Nenad Jurinac, Tihomir Šavorić, Anto Novačić, Robert Precehtjer, Goran Gaća i Robert Bevak.

ZAGREB - Svečanost dodjele nagrade Zagrepčanka godine Đurđici Krnjak u povodu Međunarodnog dana žena. Nagradu dodjeljuje Grad Zagreb na Međunarodni dan žena, na temelju javnog natječaja, a mogu je dobiti građanke Grada Zagreba koje su svojim djelovanjem pridonijele afirmaciji žena u društvu i javnosti te ženskih prava i ravnopravnosti spolova (11 sati, Starogradska vijećnica, Ćirilometodska 5).

ZAGREB - U organizaciji HNS-a polaganje cvijeća u povodu Dana žena, na biste sestara Baković u Prolazu sestara Baković. Polaganju će biti nazočni predsjednik HNS-a Radimir Čačić, predsjednica Kluba zastupnika HNS-HSU Vesna Pusić i drugi (16 sati)

ZAGREB - Konferencija za novinare o početku nove javnozdravstene kampanje "Bivše i bivši - prekid koji se pamti" kojoj je glavni cilj stvoriti pozitivno stajalište građana da je moguće prestati pušiti i stvaranje suportivnog socijalnog okruženja za sve pušače koji žele prestati pušiti. Bit će, među ostalim, predstavljeni glavni ciljevi kampanje i nova web stranica (11 sati, Ministarstvo zdravstva, Ksaver 200a)

ZAGREB - Otvorenje izložbe "Ilustracija u Hrvatskoj XIX. stoljeća" koja sadrži više od tri stotine knjiga, časopisa i ilustrativnih predložaka. (19 sati, galerija Klovićevi dvori, Jezuitski trg). Bit će predstavljen rad važnih tiskara, grafičara, litografa i ilustratora u glavnim središtima književnog i kulturnog života Hrvatske, kao što su primjerice Karlovac, Osijek, Varaždin i Zagreb.

ZAGREB- Komemoracija u povodu smrti Višnje Stahuljak jedne od osnivačica i najutjecajnijih suradnica zagrebačkog kazališta lutaka. Društvo hrvatskih književnika i Zagrebačko kazalište lutaka zajednički će se prisjetiti umjetnice koja je obilježila hrvatsku književnost i dramsku umjetnost za djecu (13 sati, Zagrebačko kazalište lutaka, Baruna Trenka 39)

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

ujutro - Dubravka Dadić

popodne - Srebrenka Parlov

navečer - Jasna Nahtigal

telefon: 01/48-08-600

telefaks: 01/48-08-822

e-mail: hina@hina.hr

(Hina) xdm ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙