FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Honorarci 'Večernjaka' pozivaju na dogovor Uprave i štrajkaša

Autor: trub
ZAGREB, 25. ožujka 2011. (Hina) - Honorarni suradnici u Večernjem listu danas su u priopćenju pozvali Upravu lista i kolege koji štrajkaju da sjednu za stol i dogovore se za dobrobit 'Večernjaka', poručujući kako se ne svrstavaju ni uz štrajkaše niti uz Upravu.

Gotovo 60 potpisanih 'Večernjakovih' honoraraca u priopćenju odbacuju prozivke štrajkaša da su štrajkolomci i beskičmenjaci, ali i ističu da činom dolaženja na posao ne podržavaju odnos Uprave prema štrajkašima.

"Ne bojimo se i nismo beskičmenjaci ni manje vrijedni novinari, kao što nas posljednjih dana prozivaju! Nismo ni štrajkolomci, jer osim 18 stalno zaposlenih u agenciji Večernji list mediji, ostali suradnici agencije VLM i Večernjeg lista d.d. ne samo da nemaju pravo na štrajk, nego nemaju niti jednu privilegiju iz kolektivnog ugovora koje su uživale naše stalno zaposlene kolege. To ide na obraz naših poslodavaca kojima odgovara minimaliziranje naših prava, nas samih jer godinama pristajemo raditi u tim uvjetima, ali i većine naših stalno zaposlenih kolega", stoji u priopćenju.

Honorarci ocjenjuju i da su iluzorna očekivanja 'večernjakovaca' koji štrajkaju da će oni (honorarci) svoj stav izraziti tako da im se pridruže na ulici, a iluzornima smatraju i tumačenja vlasnika i Uprave da samim činom dolaženjem na posao podržavaju njihov odnos prema kolegama u štrajku.

"Večernji list podjednako su stalno zaposleni, štrajkali oni ili ne, kao i svi suradnici agencije VLM i Večernjeg lista d.d., stoga od Uprave i štrajkaša očekujemo da odmah sjednu za stol i dogovore se! Za dobrobit Večernjaka, svih koji od njega žive, čitatelja i građana zbog kojih ovaj list i postoji već 52 godine. Večernji list je i sada kada ga rade honorarci i oni stalno zaposleni kolege koji nisu u štrajku jednako kvalitetna novina", zaključuju u priopćenju.

(Hina) xtr yaz

An unhandled error has occurred. Reload 🗙