FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predsjednik Josipović otvorio sajam "Ban Fest"

Autor: kval
SISAK, 4. ožujka 2011. (Hina) - Predsjednik Ivo Josipović otvorio je danas u Marinbrodu kod Gline multikulturalni sajam "Ban Fest", ocijenivši da je tu riječ o vrijednostima koje prepoznaje i Europa, jer se promiču temeljne ljudske vrjednote - snošljivost, suživot, mir, razumijevanje i suradnja.

Danas je u Marinbrodu prikazan dio bogatstva Hrvatske i to šarenilom boja, zvukova, slika, dodao je predsjednik. Govoreći o sadržaju "Ban Festa", Josipović je istaknuo kako su tradicijska kultura i jela te stari zanati ono što je Europa prepoznala i prihvatila.

Sajam koji promiče domaće gospodarstvo, multikulturalne vrijednosti i suživot na Banovini organizirala je Udruga IKS Petrinja i Agencija lokalne demokarcije Sisak u projektu „Jačanje lokalne demokracije“ preko Europskog programa za demokraciju i ljudska prava. U dva dana svoje proizvode izlaže 50-ak obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, obrta, udruga i zadruga.

Svečanosti otvorenja su, osim pokrovitelja predsjednika Josipovića, nazočili i voditelj Delegacije Europske unije u Hrvatskoj Paul Vandoren te lokalni dužnosnici, obrtnici i gospodarstvenici.

Nakon otvorenja gosti i posjetitetlji razgledali su izložbene prostore predstavnika nacionalnih manjina, ženskih akcijskih grupa Petrinje, Gline i Dvora osnovanih u okviru EU-ova projekta, obrtnika iz Dvora, Gline i Petrinje te radionicu za djecu "Škola nenasilja - Petrinja".

Predsjednik je nakon toga obišao izložbu Udruge građana "Zrinska gora" i etnomuzej "Korablja".

(Hina) xscar ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙