FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zračni udari utišali Gadafijevo topništvo kod Misrate

Autor: kgab
TRIPOLI, 23. ožujka 2011. (Hina/Reuters) - Zapadnjački borbeni zrakoplovi izvršili su u srijedu zračne udare na Gadafijevo topništvo i tenkove koji su opkolili grad Misratu u zapadnoj Libiji.

Libijski čelnik Moamer Gadafi ranije je izjavio da su zapadne sile, koje su četvrtu noć za redom izvršile zračne udare na Libiju kako bi zaštitile civile u skladu s UN-ovim mandatom, "hrpa fašista koji će završiti u povijesnoj kanti za smeće".

Gadafijevi tenkovi nastavili su granatirati Misratu, koja je u rukama pobunjenika, i ovoga su tjedna ubili desetke ljudi. Stanovnici su izjavili da se provodi masakr, a da su liječnici prisiljeni liječiti ranjenike u bolničkim hodnicima. Snajperisti pucaju na narod s krovova zgrada.

"Saveznički zrakoplovi dosad su bombardirali dva puta. ...Jutros i onda ponovno prije manje od dva sata", rekao je jedan stanovnik Misrate u telefonskoj izjavi za Reuters.

"Oni (Gadafijeve snage) nisu ispalili niti jednu granatu od početka zračnog udara".

Prije zračnih udara kod Misrate američki kontraadmiral Peg Klein je rekao da će biti poslani zrakoplovi da napadnu Gadafijeve tenkove.

"Prema nekima od tih gradova i dalje napreduju tenkovi kako bi napali libijski narod", rekao je Klein.

(Hina) xkga ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙