FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Berlusconi: Italija daje baze za napade na Libiju

Autor: vrad
ZAGREB, 19. ožujka 2011. (Hina) - Italija će zasad dati samo baze za zračne udare na Libiju, a možda će sudjelovati i u napadima bude li potrebno, rekao je u subotu talijanski premijer Silvio Berlusconi, a prenijela je talijanska agencija Ansa.

Berlusconi je predložio da koordinacijsko središte bude baza u Napulju, dodaje Ansa.

Nešto ranije, televizijska mreža Al Arabija izvijestila je da su talijanski zrakoplovi počeli nadzirati libijski zračni prostor, pošto su i francuski zrakoplovi počeli izviđanje iznad te sjevernoafričke zemlje, javlja Reuters.

Kretanje zrakoplova zabilježeno je u subotu u više zračnih baza na sjeveru i na jugu Italije, uoči mogućeg početka zračnih udara na režim Moamera Gadafija, izvijestio je France Presse.

France Presse, pozivajući se na Ansu, navodi da su tri AWACS-a spremna poletjeti iz Trapanija, na zapadu Sicilije, gdje su u pripravnosti i talijanski zrakoplovi Tornado ECR, inače stacionirani u Piacenzi, na sjeveru, specijalizirani za uništavanje proturaketne obrane i radara, a borbeni zrakoplovi Tornado IDS poletjet će iz Ghedija te lovci Eurofighter iz Grosseta, u središtu Italije.

Usto, šest danskih F-16 stiglo je u bazu Sigonellu, na jugoistoku Sicilije, a prefekt Pordenonea, u pokrajini Venetu, najavio je skori dolazak američkih zrakoplova u bazu u Avianu, javlja Ansa.

Više francuskih lovaca tipa Rafale nadlijetalo je u subotu "cijelo libijsko područje" radi izviđanja, doznaje se od francuskog vojnog izvora. Rafali su namijenjeni bombardiranju, izviđanju i zračnoj obrani.

(Hina) xvrad ysd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙