FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SSSH podržava štrajk novinara Večernjeg lista

Autor: dmar
ZAGREB, 23. ožujka 2011. (Hina) - Savez samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH) podržava štrajk novinara Večernjeg lista i solidarizira se s njima u sindikalnoj borbi da se zaposlenima ne smanjuju ranije stečena prava kolektivnim pregovaranjem i ugovorom, priopćeno je danas iz SSSH-a.

SSSH osuđuje postupak poslodavca koji na posebnome punktu kontrolira dolazak novinara i traži njihovo izjašnjavanje o štrajku, ne dopuštajući im pristup radnome mjestu.

To je još jedan dokaz kako se strani poslodavac ponaša u Hrvatskoj prema našim radnicima. U matičnoj zemlji zacijelo bi se drukčije odnosio prema opravdanom i zakonitom štrajku svojih zaposlenih radnika, kaže se u priopćenju.

Zakonsko je pravo sindikata pozvati na štrajk i provesti ga sa svrhom zaštite gospodarskih i socijalnih interesa svojih članova, što članovi Sindikata novinara u Večernjem listu i čine sukladno zakonskim odredbama, ocjenjuje SSSH.

Također je nedopustivo da se poslodavac miješa u poslove sindikata, ometa mu rad, a najmanje da Uprava nastoji kontrolirati rad sindikata.

SSSH poručuje članstvu da ne kupuju "Večernjak" dok traje štrajk te podupire poziv Sindikata novinara Hrvatske da se u petak, 25. ožujka, u ostalim medijskim kućama organizira jednodnevni štrajk solidarnosti.

(Hina) pp/xmd ymd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙