FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SSSH o neisplaćivanju plaća

Autor: vruz
SLAVONSKI BROD, 17. ožujka 2011. (Hina) - Problemi neisplate plaća za obavljen rad i neuplaćivanje doprinosa za zdravstveno i mirovinsko osiguranje moraju se riješiti najkasnije do srpnja, ponovili su u Slavonskome Brodu čelnici Saveza samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH).

Podsjetili su kako su kampanju za rješavanje toga pitanja pokrenuli prije dva mjeseca te prijedlog mjera poslali mjerodavnim ministarstvima.

Vladino očitovanje o zahtjevu i prijedlozima očekuju do kraja sljedećeg tjedna, a ne stigne li, razmislit će i o industrijskim akcijama, rekao je predsjednik SSSH Mladen Novosel.

Iz SSSH vladi predlažu osnivanje tima stručnjaka koji bi utvrdio točno stanje u blokiranim tvrtkama i odvojio one koje uz malu pomoć mogu opstati i isplaćivati plaće od onih koje moraju u stečaj.

Osim toga traže i uspostavu jamstvenog fonda koji bi kratkoročno pomogao perspektivnim tvrtkama u krizi, s obvezom vraćanja pozajmice u roku od mjesec dana. "To nije utopistički zahtjev, to je samo pitanje volje ove ili neke druge vlade", kazao je Novosel, podsjetivši kako je SSSH u početku mjeseca pozvao vladu da objavi datum izbora.

Podupiru i prosvjede "fejsbukovaca", ali ne i stajalište da vlada odmah odstupi jer i s "ovom vladom, kakva god bila, idućih dana želimo riješiti neke stvari", kazao je Novosel.

Na upit hoće li se u subotu pojaviti na prosvjedu u Zagrebu, kazao je da ne može sada odgovoriti.

"Kad smo poduprli prosvjede, rekao sam kako ću se pojaviti na jednom od njih kao građanin i to sam učinio. A o tome kad ću i hoću li se tamo pojaviti kao predsjednik SSSH, odlučit će naše predsjedništvo", kaže Novosel.

(Hina) xvruz yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙