FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ministarstvo će plaćati gorivo za školski brod

Autor: dmak
ZAGREB, 22. ožujka 2011. (Hina) - Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture priopćilo je danas da je odlučilo preuzeti plaćanje troškova goriva školskog broda "Kraljica mora" s obzirom na to da sveučilišta nisu osigurala novac kako bi se studenti pomorskih fakulteta njime mogli koristiti.

U tom slučaju pomorski fakulteti plaćali bi jedino hranarinu ako se koriste hranom s broda, objašnjava se u priopćenju i dodaje da će ministarstvo za takvu odluku odmah zatražiti vladinu suglasnost.

Županije, kao osnivači srednjih pomorskih škola, osigurale su za 2011. novac za te namjene, a učenici će se moći koristiti školskim brodom od rujna ove godine.

Školski brod "Kraljica mora" otplovio je u brodogradilište Montmontažu-Greben u Velu Luku, na godišnji pregled prije isteka jamstvenog roka, gdje će biti do kraja travnja.

Odmah nakon toga slijedi plovidba sa studentima, a na jesen s učenicima srednjih pomorskih škola, navodi se u priopćenju.

U skladu sa zaključkom Vlade RH, Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture osiguralo je oko 37 milijuna kuna za izgradnju školskog broda te za održavanje i opremanje broda stalnom posadom.

Ove godine za tu namjenu Ministarstvo je osiguralo 2.860.000 kuna, a taj novac u cijelosti pokriva troškove redovitoga i izvanrednog održavanja broda, osiguranje broda i troškove ukrcane posade, pri čemu je brod oslobođen lučkih pristojba, stoji u priopćenju Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

(Hina) pp/xdm ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙