FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zadarska pomorska policija predstavila novo plovilo

Autor: barn
ZADAR, 18. ožujka 2011. (Hina) - Zadarska pomorska policija danas je predstavila novo plovilo - tip "rab 830 patrol" - dužine 8,3 metra, izgrađeno u brodogradilištu „Pičuljan".

To je četvrti brod koji je u proteklih godinu dana dobila zadarska pomorska policija, a do kraja godine trebala bi dobiti još dva - jedan brod do 10 i drugi duži od 18 metara.

Potkraj prošle godine, u sklopu projekta ministarstva unutarnjih poslova o nabavi 29 novih plovila vrijednih 104 milijuna eura, zadarska je pomorska policija dobila osammetarski brod "vektor 950", izgrađen u zadarskoj tvornici "SAS Vektor". Riječ je o ispunjavanju obveza iz schengenskog akcijskog plana. Sva se plovila nabavljaju od Zajednice ponuditelja u kojoj su isključivo hrvatski brodari.

Načelnik Postaje zadarske pomorske policije Davor Škibola rekao je da je novi brod namijenjen ophodnjama u biogradskim vodama, Pašmanskom kanalu i području oko otoka Vrgade.

Također će služiti u jednodnevnim akcijama hvatanja počinitelja kaznenih djela na moru, a ljeti u sprječavanju glisiranja u blizini obale, istaknuo je načelnik Škibola.

(Hina) xbarn yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙