FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Brodska bolnica dobila magnetsku rezonancu

Autor: vruz
SLAVONSKI BROD, 8. ožujka 2011. (Hina) - U Općoj bolnici dr. Josipa Benčevića u Slavonskome Brodu danas je u rad puštena magnetska rezonanca u što je uloženo gotovo osam milijuna kuna.

Uređaj je pustio u rad državni tajnik u Ministarstvu zdravstva Dražen Jurković umjesto, kako je bilo najavljeno, ministra zdravstva Darka Milinovića, čiji je izostanak opravdan obvezama u vladi.

Skrb za zdravstveni sustav u toj županiji primjerena je okolnostima i građani imaju dobru zdravstvenu zaštitu, rekao je Jurković i pritom istaknuo kako se i u ovim recesijskim vremenima pokazuje da se zajedničkim radom ministarstva, županije i bolnice može načiniti znatan kvalitativan pomak.

Najavio je daljnja ulaganja u zdravstvo Brodsko-posavske županije. Pri kraju je izrada projektne dokumentacije za polikliniku u Slavonskome Brodu u sklopu koje će, kako je rekao, "adekvatno biti riješen i prostor za rad Hitne pomoći". Projektna dokumentacija trebala bi biti gotova do kraja travnja, a izgradnja poliklinike trebala bi početi u drugoj polovici godine, dodao je.

Također je rekao kako će to ministarstvo osigurati novac za stručno usavršavanje zaposlenih u bolnici te za nabavu nove opreme, među kojom je i novi CT uređaj.

Svečanost u slavonskobrodskoj bolnici iskorištena je i za podsjećanje na projekt reorganizacije službi hitne pomoći. Kako je rečeno, dosad je hitna medicinska pomoć u Brodsko-posavskoj županiji "djelovala na dva punkta" - u Slavonskome Brodu i Novoj Gradiški. Po ustroju nove mreže, treći punkt bit će u Vrpolju, na istoku Brodsko-posavske županije, što će pridonijeti kvalitetnijoj pokrivenosti te županije, posebice dijela vezanog uz autocestu.

Na nacionalnoj razini državni tajnik Jurković najavio je opremanje službi hitne pomoći sa 128 novih novih vozila, od kojih će šest stići u Brodsko-posavsku županiju. Nova vozila bit će dodijeljena za potrebe nove zdravstvene institucije - zavoda za hitnu medicinsku pomoć, čiji je osnutak u tijeku.

Po nedavno završenoj kategorizaciji zdravstvenih ustanova u Hrvatskoj, slavonskobrodska bolnica dobila je status županijske bolnice regionalnog značaja.

(Hina) xvruz ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙