FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Thaler: ostavku nisam dao zbog Pahora

Autor: lfia
LJUBLJANA, 21. ožujka 2011.(Hina) - Bivši slovenski zastupnik u Europskom parlamentu Zoran Thaler izjavio je u ponedjeljak da mandat nije vratio zbog pritisaka premijera Boruta Pahora na listi čijih Socijalnih demokrata (SD) je bio izabran u parlament, nego iz osobnih razloga i u želji da se raščisti manipulacija u kojoj ga je britanski "Sunday Times" upleo u korupcijski skandal.

"Mandat sam vratio jer se zbog toga moj osobni život i život moje obitelji okrenuo naglavce", rekao je Thaler u razgovoru za dnevnik Slovenske televizije.

Thaler je rekao kako vjeruje da će se jednom i otkriti razlozi njegove kompromitacije, ali je priznao da je djelovao naivno i "glupo" jer je bio "anksiozan i opsjednut" mišlju da ga se planski pokušava diskreditirati, pa je na svaki način nastojao doznati tko iza toga stoji.

Thaler je rekao da svojim suradnicima u zastupničkom uredu u Bruxellesu nije skrivao da odlazi na sastanke s navodnim lobistima te da im je prije odlaska govorio da se "sastaje s CIA-om".

Sve slovenske političke stranke u ponedjeljak su pozdravile Thalerovu odluku, a ministar vanjskih poslova Samuel Žbogar rekao je kako bi želio vjerovati da optužbe protiv Thalera nisu istinite jer bi u suprotnom mogao biti narušen ugled Slovenije.

(Hina) xfl ydgk

An unhandled error has occurred. Reload 🗙