FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

Autor: zmat
ZAGREB, 22. veljače 2011. (Hina) - Pregled važnijih sportskih događaja do 21 sat.

ZAGREB - Košarkaši Cedevite plasirali su se u četvrtfinale Eurokupa zahvaljujući 73-71 (25-24, 17-20, 18-10, 13-17) domaćoj pobjedi protiv Hemofarma STADA-e u susretu 5. kola skupine I. Cedevita je ovom pobjedom s tri pobjede i dva poraza osigurala jedno od prva dva mjesta u skupini kolo prije kraja natjecanja u TOP-u 16.

Do najvećeg uspjeha u povijesti kluba Cedevita je došla usprkos tome što je promašila čak 17 slobodnih bacanja (šut 11-28) zbog čega se i ušlo u neizvjesnu završnicu u kojoj je u posljednjem napadu na utakmici Abdul Hamid promašio šut za produžetak.

Najefikasniji u sastavu Cedevite bio je Corsley Edwards sa 17 koševa, Dontaye Draper je dodao 15, a Vedran Princ 14, dok su Hemofarm predvodili Mladen Jeremić sa 15 i Miljan Pavković sa 14 ubačaja.

U četvrtfinalu će Cedevita igrati protiv jedne od momčadi iz skupine K gdje se za prolazak u četvrtfinale bore španjolski Estudiantes, talijanska Caserta i turski Galatasaray.

Četvrtfinalni dvoboji igrat će se 23. i 30. ožujka.

PROSTEJOV - Košarkaši Zadra u 5. su kolu skupine L drugog kruga natjecanja u "Eurochallenge Cupu" izgubili na gostovanju kod češkog Prostejova sa 82-99 (26-28, 19-14, 19-35, 18-22), te tako i teoretski izgubili sve izglede za prolazak u četvrtfinale. Najefikasniji u sastavu Zadra bio je Miro Bilan sa 23 koša, dok je Željko Zagorac ubacio 18 za Prostejov. Zadrani nakon pet kola imaju jednu pobjedu i četiri poraza, a natjecanje u Europi završit će za tjedan dana gostovanjem u Belgiji kod Oostendea.

DELRAY BEACH - Hrvatski tenisač Ivan Dodig plasirao se u 2. kolo ATP turnira u Delray Beachu, on je u susretu 1. kola svladao Rusa Igora Kunicina sa 6-4, 2-6, 6-3 nakon dva sata i 12 minuta igre. U 2. kolu Dodig će igrati protiv pobjednika susreta između Australca Marinka Matoševića i Izraelca Dudija Sele.

DELRAY BEACH - Hrvatski tenisač Ivo Karlović nije se uspio plasirati u 2. kolo ATP turnira u Delray Beachu, bolji od njega je u susretu 1. kola bio šesti nositelj, Srbin Janko Tipsarević sa 7-6 (14), 7-6 (1) nakon sat i 55 minuta igre.

ZAGREB - Izbornici hrvatske i njemačke reprezentacije Goran Prpić i Patrik Kuehnen prijavili su danas sastave za predstojeći susret 1. kola Svjetske skupine Davis Cupa, koji će se od 4. do 6. ožujka igrati u Zagrebu. Prpić je u momčad pozvao Marina Čilića (21. na ATP listi), Ivana Dodiga (60.), Ivu Karlovića (141.) i Antonija Veića (204.), a njegov njemački kolega je nominirao Philippa Kohlschreibera (35.), Floriana Mayera (38.), Philippa Petzschnera (73.) i Christophera Kasa (1008. na pojedinačnoj listi i 53. u paru).

Susret će se igrati u dvorani 2 zagrebačkog Doma sportova i biti će četvrti dvoboj Hrvatske i Njemačke u ovom natjecanju, a Njemačka vodi sa 2-1.

SPLIT - Atletičarka Blanka Vlašić i jedriličar Ivan Kljaković-Gašpić na današnjoj su svečanosti u organizaciji Splitskog saveza sportova proglašeni najboljim sportašima Splita za 2010. godinu.

"Nije lako biti najbolji sportaš Splita, jer znam što sport u Splitu znači i koliko je sportaša poniklih u njemu postiglo vrhunske rezultate. Uvijek je posebna čast biti najbolji sportaš Splita", rekla je Blanka Vlašić, koja je ranije proglašena najboljom atletičarkom svijeta u 2010. godini, a Međunarodna federacija sporstkih novinara (AIPS) proglasila ju je najboljom sportašicom svijeta za 2010.

Ivan Kljaković-Gašpić, koji je u 2010. godini obranio naslov europskog prvaka u klasi finn, izjavio je kako mu činjenica što se njegovi rezultati cijene u Splitu predstavlja podstrek. On je najavio da mu je sljedeća ambicija osvajanje odličja na Olimpijskim igrama 2012. godine u Londonu.

Najboljom ženskom ekipom Splita za 2010. godinu proglašen je Odbojkaški klub Split koji je prošle godine osvojio drugo mjesto u hrvatskom prvenstvu. Najboljim muškim klubom proglašen je Hajduk za osvojen hrvatski nogometni Kup u 2010. godini.

PORTO CERVO - Najbolja dvojica hrvatskih biciklista, Vladimir Miholjević (Acqua e Sapone) i Robert Kišerlovski (Astana) ovoga tjedna sudjeluju na utrci "Giro di Sardegna" na Sardiniji, a u prvoj su etapi, voženoj od Olbije do Porto Cerva zauzeli 15., odnosno 35. mjesto. Miholjević je ciljem prošao u istom vremenu kao i pobjednik, Slovak Peter Sagan (Liqigas), dok je Kišerlovski bio u skupini vozača koji su zaostali pet sekundi.

Utrka traje do subote.

MOSKVA - Nogometaši CSKA iz Moskve prvi su sudionici osmine finala Europske lige ove sezone, oni su u uzvratnom dvoboju 16-ine finala na svom terenu protiv grčkog PAOK-a igrali 1-1 (0-0) što im je uz pobjedu od 1-0 iz prve utakmice u Solunu prije pet dana bilo dovoljno za prolazak dalje. PAOK je poveo golom Muslimovića (67), a pogodak za prolazak CSKA-a postigao je Ignaševič (80). Hrvatski vratar Dario Krešić branio je svih 90 minuta za PAOK.

BARCELONA - Kapetan španjolskog nogometnog prvaka Barcelone i veznjak španjolske reprezentacije Xavi Hernandez zbog ozljede mišića lijeve noge propustit će sljedeća dva prvenstvena susreta protiv Mallorce i Valencije. Iz liječničke službe Barcelone objavili su kako ozljeda nije teža, te da će se Xavi oporaviti do uzvratnog dvoboja osmine finala protiv Arsenala koji je na rasporedu 8. ožujka u Barceloni. Arsenal je u prvoj utakmici u Londonu pobijedio sa 2-1.

(Hina) xzm yzm

An unhandled error has occurred. Reload 🗙