FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sajam poslova u Slavonskom Brodu

Autor: vruz
SLAVONSKI BROD, 18. ožujka 2011. (Hina) - Na četvrtom sajmu poslova u Slavonskome Brodu okupilo se danas više od trideset izlagača, gospodarskih subjekata, posrednika u zapošljavanju i osiguravajućih društava te obrazovnih ustanova s područja Brodsko- posavske županije.

Velik je interes i građana jer po stopi registrirane nezaposlenosti od gotovo 32 posto ta je županija hrvatski rekorder.

U veljači je broj nezaposlenih evidentiranih u Područnoj službi Hrvatskog zavoda za zapošljavanje u toj županiji iznosio više od 18 tisuća, što je za 8 posto više nego u istom mjesecu lani.

Voditelj Područne služe HZZ-a Marko Neretljak smatra kako je u Hrvatskoj još veći problem vrlo niska stopa zaposlenosti. Ona je ispod 55 posto, a ciljevi EU su do 2012. godine da ta stopa bude 70 posto. Dakle da smo prije tri do četiri godine zaposlili sve svoje nezaposlene dosegli bi stopu zaposlenosti od 62 posto. Tu su najveći problemi. Drugim riječima premalo nas radi i stvara nove vrijednosti, kaže Neretljak.

Komentira kako su u tom kontekstu i sajmovi poslova, koje organiziraju četvrtu godinu za redom, korisni i zbog razmjene informacija, ali i radi boljeg upoznavanja i razumijevanja tržišta rada.

(Hina) xvruz yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙