FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ZV: otvoren sajam mode Fashion.hr industrija

Autor: dduk
ZAGREB, 11. ožujka 2011. (Hina) - Prvi suvremeni sajam hrvatske mode Fashion.hr industrija, na kojem svoje kolekcije i modne proizvode izlaže 60 izlagača, otvoren je danas na Zagrebačkom velesajmu.

Sajam se održava do nedjelje, 13. ožujka, a glavni mu je cilj poduprijeti hrvatsku tekstilnu industriju i povezati je s hrvatskom modnom industrijom. Organiziraju ga Hrvatska gospodarska komora (HGK), Hrvatska obrtnička komora i Ministarstvo gospodarstva. Glavni pokrovitelj je tvrtka DM.

Na sajmu, koji se održava u paviljonu 5 na 10.000 četvornih metara prostora, po prvi put će se u istom prostoru hrvatskoj javnosti predstaviti pret-a-porter dizajneri među kojim se ističu eNVy room, Branka Donassy i Nada Došen, zajedno s modnim i tekstilnim tvrtkama kao što su Amadeus Jeans, WGW, Ghetaldus by A’Marie, Frodo, Goričanka i Galeb.

Tijekom sajma bit će predstavljeni rezultati rada Juraja Zigmana i Ana Marie Ricov za Bambi, Ivice Klarića i Zorana Mrvoša za RIO Rijeka, Igora Galaša za Arenu Pula, Roberta Severa za San Peter i Zigmana za Marli. U posebnom dijelu, takozvanom lift corneru, predstavit će se mladi dizajneri Tekstilno-tehnološkog fakulteta.

Osim izlagačkog dijela posjetitelji će tijekom sajma moći prisustvovati okruglim stolovima na temu prepoznatljivosti hrvatskih modnih brandova, modne industrije, te mode i medija.

Predsjednik HGK Nadan Vidošević rekao je da bez brendiranja i kvalitete nema opstanka za industrije malog volumena, kao što je hrvatska tekstilna industrija.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić istaknuo je izvrsnost kao put uspjeha, napomenuvši kako Zagreb poput drugih europskih gradova ima svoje adute u modnom biznisu, kao što su tradicionalne trgovačke ulice u centru grada i priredbe poput Zlatne igle.

Najavio je da će novo okupljalište ljubitelja mode biti trgovački centar Cvjetni prolaz koji bi trebao biti otvoren za dva mjeseca. Bandić očekuje da će centar posjećivati i oni koji su prosvjedovali zbog njegove gradnje.

Direktor Fashion.hr koncepta Vinko Filipović upozorio je kako je percepcije hrvatske mode loša, a to se može promijeniti spajanjem dizajnera i industrije.

Na Zagrebačkom velesajmu danas su otvoreni i Dani ljepote na kojima sudjeluje 129 izlagača i suizlagača iz 16 zemalja. Dani ljepote okupljaju profesionalce iz kozmetičke industrije, proizvođače, trgovce te sve one koji brinu o ljepoti i zdravlju. Priredba traje do nedjelje, 13. ožujka.

(Hina) xduk ymd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙