FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Na osječkom sajmu poljoprivrede i prehrane 170 izlagača

Autor: vsik
OSIJEK, 4. ožujka 2011. (Hina) - Na sajamskom prostoru Pampas u Osijeku danas je otvoren 18. osječki proljetni sajam poljoprivrede i prehrane, na kojemu do 6. ožujka sudjeluje oko 170 izlagača iz Hrvatske, Češke, Bosne i Hercegovine i Slovenije.

Tradicionalni sajam, koji je ove godine postao punoljetan, iz godine u godine okuplja sve veći broj izlagača, ali i posjetitelja koji sudjeluju u nizu popratnih manifestacija, stručnih savjetovanja, okruglih stolova i tako uspostavljaju kontakte bitne za proizvodnju u poljoprivredi i prehrambenoj industriji, rekao je osječki gradonačelnik Krešimir Bubalo otvarajući sajam.

Naglasio je značaj sajma poljoprivrede i prehrane u regiji gdje su upravo poljoprivreda i proizvodnja hrane strateška odrednica, te izrazio uvjerenje da će proširenje sajamskog prostora, koje je u pripremi, bitno doprinijeti još značajnijem razvoju sajamskih manifestacija u gradu koju je nekada bio poznat upravo po sajmovima.

Na sajmu je izložena poljoprivredna mehanizacija, sjemenska roba, sadnice, gnojivo, finalni poljoprivredni proizvodi, te bogata gastro ponuda domaćih specijaliteta na 2000 četvornih metara zatvorenog i 5000 četvornih metara otvorenog sajamskog prostora.

Na sajmu sudjeluju i stučnjaci Poljoprivrednog instituta u Osijeku koji poljoprivrednicima daju stručne savjete o tome što proizvoditi te nude bogati asortiman sjemenskih domaćih kultura. Prema riječima Hrvoja Plavšića, izuzetno je važno što Poljoprivredni institut nudi domaće hibride, koji su sigurni od GMO-a, dodavši kako su poljoprivrednici ponajviše zainteresirani za sjemenski hibridni kukuruz.

Uz niz popratnih manifestacija u tri dana osječkog proljetnog sajma održat će se i okrugli stol o novim pristupima u ekološkoj proizvodnji hrane.

Sajam se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja, Grada Osijeka, Osječko-baranjske županije i Hrvatske gospodarske komore Županijske komore Osijek.

(Hina) xvsik yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙