FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Privedeno 60 prosvjednika, ozlijeđeno 12 policajaca i 13 građana

Autor: mbuj
ZAGREB, 26. veljače 2011. (Hina) - Glasnogovornica Policijske uprave zagrebačke (PUZ) Jelena Bikić izjavila je danas oko 17,30 sati da je policija dosad privela oko 60 prosvjednika koji su se sukobili s policijom pokušavajući probiti policijski kordon u Radićevoj ulici u pokušaju odlaska na Markov trg, te da je po dosadašnjim podatcima u sukobu ozlijeđeno 12 policajaca, a 13 građana javilo se u bolnice zatraživši liječničku pomoć.

Bikić je rekla da je razbijeno puno izloga u Radićevoj ulici, ali da još uvijek ne može točno reći što je sve razbijeno i uništeno u središtu grada, te kolika je materijalna šteta.

Prosvjednici su se sukobili s policijom na Krvavom mostu i Splavnici pokušavajući probiti policijski kordon, bacali su na policiju bengalke i kamenje kako bi vjerojatno došli na Markov trg.

Skup na Jelačićevu trgu "Stop progonu hrvatskih branitelja" u organizaciji "Udruge hrvatskih branitelja 1990-1996" pred petnaestak tisuća prosvjednika je završio oko 15.10 sati, a počela je policijska intervencija u Radićevoj ulici, prosvjednici "facebookovci" njih oko 500 potisnuti su prema Trgu bana Jelačića.

(Hina) xbma ynpav

An unhandled error has occurred. Reload 🗙