FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U subotu summit EU-a AU-a i Arapske lige

Autor: vmrs
PARIZ, 18. ožujka 2011. (Hina) - Summit Europske unije, Afričke unije i Arapske lige o stanju u Libiji održat će se u subotu u Parizu, najavio je britanski premijer David Cameron koji kaže kako je summit sazvan na inicijativu francuskoga predsjednika Nicolasa Sarkozyja.

"Sutra će se u Parizu održati sastanak koji je sazvao predsjednik Sarkozy", rekao je Cameron pred parlamentom. "Sudjelovat ću na njemu, kao i predstavnici arapskoga svijeta", dodao je britanski premijer.

Na summitu će biti i glavni tajnik Ujedinjenih naroda Ban Ki-moon, najavljeno je iz ureda predsjednika Arapske lige Amra Muse.

"Arapska je liga primila poziv Francuske za sudjelovanje na summitu Europske unije, Arapske unije i Arapske lige koji će se održati sutra, a bavit će se stanjem u Libiji u svjetlu rezolucije Ujedinjenih naroda", potvrđeno je iz Arapske lige.

Amr Musa je Egipćanin, a u Egiptu se u subotu održava referendum o ustavnim promjenama nakon narodnog ustanka kojim je svrgnut dugogodišnji predsjednika Hosni Mubarak. "Nakon glasovanja na referendumu o amandmanima na ustav Amr Musa ide sutra u Pariz na summit na kojem će sudjelovati i Ban Ki-moon", priopćila je Arapska liga.

(Hina) xvm ydgk

An unhandled error has occurred. Reload 🗙