FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sućut ministra Mesića obitelji Nardelli

Autor: dpos
ZAGREB, 2. ožujka 2011. (Hina) - Ministar kulture Jasen Mesić uputio je danas u povodu smrti istaknute hrvatske dramske i filmske umjetnice Vjere Žagar-Nardelli izraze duboke sućuti njezinoj obitelji.

U svom umjetničkom vijeku duljem od 40 godina Vjera Žagar-Nardelli ostvarila je zavidan glumački opus u raskošnu rasponu interpretacija od komičnih likova do uzvišenih tragičkih heroina, navodi ministar. Među ostalim, suosnivačica je Zagrebačkoga dramskog kazališta i kasnije dugogodišnja članica Dramskog kazališta "Gavella".

"Kao vrhunce glumačkih kreacija pamtit ćemo uloge u Krležinim, Shakespearovim, Ustinovim, Lorkinim, Držićevim, Vojnovićevim i drugim djelima", navodi se i dodaje kako se u bogatoj filmografiji ističu njezine uloge u mnogim filmovima te uloga u legendarnoj televizijskoj seriji Gruntovčani.

"Zadržat ćemo u trajnu sjećanju osobnost i umjetnički značaj istaknute umjetnice Vjere Žagar-Nardelli, a njezina postignuća ostat će neprolazna i osobita vrijednost hrvatske kulture", stoji u brzojavu sućuti.

(Hina) pp/xta ymkov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙