FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ministar Mesić izrazio sućut obitelji Stahuljak

Autor: dber
ZAGREB, 4. ožujka 2011. (Hina) - Ministar kulture Jasen Mesić poslao je danas brzojav sućuti obitelji istaknute hrvatske književnice Višnje Stahuljak, koja je umrla jučer u Zagrebu u 85. godini.

"Od svojih prvih javljanja u hrvatskoj književnosti Višnja Stahuljak plijenila je pažnju svojim osjećajem za jezik, liričnost, za ljepotu… Svojim predanim dugogodišnjim radom stvorila je raznolik i bogat književni opus okušavajući se u gotovo svim književnim žanrovima. S druge strane književnost nije bila njezina jedina preokupacija. Kao glazbenica po obrazovanju, generacije je zadužila svojim pedagoškim radom. Svoj neizbrisiv autorski pečat ostavila je i u kazališnom životu radeći u Zagrebačkom kazalištu lutaka", napisao je ministar Mesić u brzojavu sućuti.

Istaknuo je i kako je odlaskom Višnje Stahuljak hrvatska kultura ostala bez književnice koja je do gotovo zadnjih trenutaka neumorno stvarala, podsjećajući da je svoj zadnji roman "Potres", koji donosi dijelić povijesti rodnoga joj grada, objavila 2009.

"Osim pisanja za odrasle koje obuhvaća romane, poeziju i kratke proze, posebno ćemo je pamtiti i po pisanju za djecu i mlade. Njezini tekstovi za djecu nisu samo rado čitana lektira koja donosi zanimljive zgode, često bajkovite i fantastične, već prava lijepa književnost koja u malim čitateljima odgaja buduće ljubitelje istinske literature", naveo je ministar Mesić, ističući da će Višnja Stahuljak kao vrsna književnica neumorna i živa duha ostati trajno prisutna u hrvatskoj književnoj baštini.

pp/xbdj ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙