FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

"Verbum" objavljuje drugi svezak "Isusa iz Nazareta"

Autor: pgas
SPLIT, 9. ožujka 2011. (Hina) - Nakladna kuća "Verbum" prevela je II. dio knjige pape Benedikta XVI. "Isus iz Nazareta. Od ulaska u Jeruzalem do uskrsnuća" i priprema ga za objavljivanje, izvijestio je danas glavni urednik te splitske nakladne kuće Petar Balta.

Svjetsko predstavljanje te knjige bit će sutra u Vatikanu, a "Verbumovo" izdanje pojavit će se na policama knjižara već u početku travnja te će hrvatski čitatelji to djelo o Kristovoj muci i uskrsnuću moći čitati u vrijeme korizme i uskrsnih blagdana, kazao je Balta.

To je drugi svezak, kako mnogi drže, najvažnijeg Papina djela "Isus iz Nazareta". Prvi dio, koji sadrži razmatranja Kristova života od krštenja do preobraženja, postao je svjetska uspješnica, navodi Balta u priopćenju.

U novom svesku Papa u devet poglavlja obrađuje ključne dijelove Kristova života, koji tvore središte kršćanske vjere: muku, smrt i uskrsnuće. Pišući s velikim zanosom i jednostavnošću o tim najbitnijim dijelovima Isusova života, Papa, među ostalim, tumači i tko je odgovoran za Kristovu smrt, je li Isus bio politički revolucionar ili Sin Božji, što Isus uči o svršetku svijeta i svom drugom dolasku, postoje li dokazi da je postojao i je li doista uskrsnuo od mrtvih i t.d., naveo je Balta.

Nova knjiga Benedikta XVI. javnosti će biti predstavljena 10. ožujka, a bit će objavljena istodobno na sedam jezika - njemačkom, talijanskom, engleskom, španjolskom, francuskom, portugalskom i poljskom, objavio je Vatikan.

(Hina) xpgas ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙