FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Izaslanstvo Istarske županije u Trstu

Autor: dspo
TRST/PULA, 15. ožujka 2011.(HINA) - Izaslanstvo Istarske županije predvođeno županom Ivanom Jakovčićem boravilo je danas u Trstu gdje je održalo niz bilateralnih susreta s predstavnicima iz regije Friuli-Venezia Giulia, kojom prigodom je potpisan i Protokol o suradnji, priopćeno je iz ureda istarskog župana.

Predstavnici javnih i privatnih ustanova, te županijski čelnici ovih regija raspravljali su o suradnji na području turizma, trgovine, školstva, zdravstva i kulture.

Nakon potpisivanja protokola o suradnji između Istarske županije i Friuli-Venezije Giulije, predsjednik ove talijanske regije, Renzo Tondo i istarski župan Ivan Jakovčić ocijenili su kako ovaj dokument predstavlja početak novog razdoblja u odnosu regija te da bi se takvi susreti trebali održavati barem jednom godišnje.

Tondo je rekao kako je međusobna trgovina vitalna, promet u oba pravca svakodnevna praksa dok stanovnici ovih krajeva imaju iste kulturne i povijesne slojeve te se stoga treba jače institucionalno povezati.

Jakovčić je kazao kako je potpisani protokol važan znak prijateljstva koji iz Trsta upućuju vladama u Rimu i Zagrebu. "Još malo pa će Hrvatska ući u EU i nama je na tim prostorima budućnost osigurana. Zajedno moramo poraditi na osmišljavanju načina pridobivanja sredstava iz EU-fondova", zaključio je Ivan Jakovčić.

(Hina) xdspo ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙